Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Вежди Рашидов: Беше проклета година

Вежди Рашидов: Беше проклета година

 

 

Година на изпитания и загуби – така ще запомни 2020-та бившият министърът на културата Вежди Рашидов, сподели шефът на парламентарната комисия по култура пред Bgonair.

"На всички е ясно, че беше една тежка, проклета година. Равносметката няма как да бъде по-различна, защото простихме се с приятели. Много българи измряха то не е тайна. Но никога в България за ден не са измирали такова количество хора. Всичко това трябва да ни навява на мисълта, че живеем в много сложно време", разказа Рашидов.

Годината носи много трудности и в личен план, а COVID-19 не подминава и семейството на председателя на комисията по култура в НС.

"Ами, как беше – отвратително разболяване, което ти удря органи, нали каквото говорят хората, нали аз това искам да го избегна. По-лошо и различно е от обикновен вирус. Може би това е истината. Вчера прясно си взех кръвния тест, антителата са ми много високи, всичко ми е на място вече. Имах малко проблеми с черния дроб от антибиотиците", каза още той.

Извънредната обстановка променя и една дългогодишна традиция в семейството на Вежди Рашидов. За първи път от години насам бившият министър на културата отбелязва рождения си ден в тесен семеен кръг, а не с изложба.

"Поради тази причина, че аз горе–долу смятам, че съм дисциплиниран човек и човек, който мина това отвратително нещо на тоя етап. Нямам желание да събирам приятели колеги и да ги разболявам.  Бях внучето, с децата, със съпругата ми на рождения си ден и ми беше приятно и човешко, простичко, нормално. Поседяхме, поговорихме, полигавихме се с малчо – много е хубаво. Така че има и добрите страни", посочи още той.

Признава, че 2020-та е била тежка за цялото човечество, както за духа така и за психиката. И се надява новата година да бъде по-добра.Надява се през 2021 година да сбъдне своя дългогодишна мечта.

"Ще се радвам много, догодина, разбира се, за 70-годишнината, когато имам юбилей, да мога да направя една много хубава изложба, за нея мисля от 45 години. Така ще бъде, тази година ще изтърпим проклетията да си отиде и да дойде годината на надеждата за всички ни е важно“, казва още Рашидов.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе