Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

НА ЖИВО: Версията на Гинка за сделката за ЧЕЗ, плаши със съд

НА ЖИВО: Версията на Гинка за сделката за ЧЕЗ, плаши със съд

ВИДЕО ТУК

Две парламентарни комисии - по енергетика и по контрол над службите за сигурност -провеждат съвместно заседание, на което са повикани представители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Комисията за финансов надзор (КФН), Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, ДАНС и Държавната агенция "Разузнаване".

На заседанието е поканена и Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България", избран за купувач на електроразпределителното дружество, което обслужва Западна България. Тя обаче е поискала заседанието да е закрито, защото ще разкрие търговска информация. Това обяви Валентин Николов, зам.-председател на комисията но енергетика. Гинка пристигна в Нардното събрание, след като бе на среща с премиера Бойко Борисов на "Дондуков" 1. На нея двамата се разбраха, че държавата иска да поеме контролния пакет от акции на ЧЕЗ, а Гинка пое ангажимент да постави въпроса прес чешката страна.

"Подценихме възможността да бъдем атакувани от компании, които искат да провалят сделката чрез оказване на политически натиск в България и Чехия. Това каза Гинка Върбакова, собственик на компанията купувач на ЧЕЗ „Инерком България" ЕАД на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите. - Яростното политизиране на продажбата на дружеството достигна до степен на сатанизиране", заяви тя. „Някои политици видяха в тази сделка единствено и само възможност за повишаване на политическия си рейтинг", коментира Гинка Върбакова.

„Бяхме набедени в политическа и икономическа постановка. Отказваме да участваме в този сценарий", изтъкна тя. „Искаме да опровергаем съмненията, че нямаме финансови възможности за обезпечаване на сделката", посочи Гинка Върбакова. „Държим да защитим доброто си име, ще отговорим на всички спекулации, на грозните определения, които бяха отправени към нас", категорична бе тя. „Убедени сме, че това е наше законно право и единствено отговорно поведение в тази ситуация", каза още собственикът на компанията.

Гинка Върбакова си позволи и да контраатакува едно от обвинението към нея от последните дни. Тя припомни как е била атакувана с въпроса "как може една дама на 43 години от Пазарджик, която има пари да купи ЧЕЗ", и на свой ред попита "една дама на 28 години от Крушовица да си купи "Техноимпекс", визирайки лидера на БСП Корнелия Нинова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе