Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП няма велики успехи, нито големи загуби

БСП няма велики успехи, нито големи загуби

На пленума се чуха различни мнения, но нямаме нито велики успехи, нито големи загуби. Това заяви шефът на софийската организация на БСП Калоян Паргов след пленума. Имаме и организационни проблеми, определени области останаха без представителство, други пък получиха повече, добави Паргов. Върнахме се в мача, дотолкова че имаме 4 областни градове, но резултатите не са достаъчни, за претенциите, които имаме, каза още той.

Подобна теза бе представена и в доклада на зам.председателя на БСП и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев.

„Няма да се бия в гърдите с този резултат и да обяснявам колко сме надскочили 2015-та година, тогава БСП беше в толкова тежко състояние, че не е трудно да бъде надскочена. Въпреки това днес продължава да има общини, в които потъването не спира. Имах възможност да кажа и публично, че Националният предизборен щаб не сме доволни от резултатите", посочи откровено Добрев.

„Очаквахме още 2 областни града - Ловеч и Шумен. Както и поне още 10 общини, където не просто губим с малко, а ни обраха и излъгаха, където имаше емоция за промяна, но и огромен натиск за запазване на статуквото. Там битките бяха на живот и смърт – Дупница, Белово, Горна Оряховица, Вършец, Радомир, Долни Дъбник, Хисаря, Силистра.

 

Входът на БСП за местната власт е през областните градове, категоричен е Добрев, но добави, че партията губи малките градчета. Той каза, че симбиозата между ГЕРБ и ДПС при буквалното разпределяне на малките и средни общини, скоро ще обезсмисли местните избори.

Според отчета за кметовете на Коалиция „БСП за България” са гласували над 650 000 български граждани, което е с близо 100 хиляди повече в сравнение с 2015 година. През последните 3 години се забелязва положителна тенденция, която касае младите хора и желанието им да се идентифицират с левицата.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе