Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Няма да вдигат данъците след саниране на жилище

Няма да вдигат данъците след саниране на жилище

Данъците след саниране на жилище няма да бъдат вдигнати. Това увери премиерът Бойко Борисов в град Бяла. И уточни, е парите за саниране са безвъзмездни.

На въпрос от граждани, дали трябва да се връщат тези пари за саниране под формата на кредит, премиерът отговори: „Как ще връщате кредит като ви е 100% безплатно. Който е учил математика знае нула плюс нула е нула. Сиреч нищо."

Борисов изтъкна, че в Бяла все още няма подадени заявления за саниране на жилища и призова хората да кандидатстват. Той даде за пример с Благоевград, където 99% от блоковете са одобрени по програмата.

Министър-председателят и министърът на околната среда и водите Евелина Василева откриха новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на града.

"Проектът е на стойност 40,8 млн. лв. и е финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г." Новата пречиствателна станция обслужва над 9000 жители. Преди реализацията на проекта канализационната мрежа на града покриваше 70% от населеното място, а отпадъчните води се изливаха директно в р. Беленска и р. Янтра. Сега те вече преминават през механично и биологично пречистване", обяви премиерът във Фейсбук.

"Изградени са над 20 км. нова канализационна мрежа и са реконструирани около 17 км. Въпреки проблемите, свързани с този проект, той бе завършен успешно и сега с новата инфраструктура се гарантира опазването на околната среда и здравословните условия за живот на населението. В областта се изгражда и Регионално депо за управление на отпадъците, което ще обслужва над 56 000 души от Бяла, Борово, Две могили, Полски Тръмбеш, Ценово и Опака", посочи още Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе