Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Възстановяват чартърните полети от 15 юни?

Възстановяват чартърните полети от 15 юни?

Туристическият министър Николина Ангелкова съобщи пред Нова телевизия, че се водят преговори за възстановяване на чартърните полети от и до България, с които у нас да могат да пристигнат туристи от чужбина. тя отново каза, че предимството на България са малкото заразени от коронавируса.

"Това, което се постигна като споразумение между Борисов и лидерите на съседните страни, е от 1 юни да се отворят границите без карантина. Ние предложихме да се пътува с декларация, така че да не се създават допълнителни усложнения. Предложихме и да се пътува не само по бизнес, но и с цел туризъм. Тепърва ще се уточняват детайлите", обясни Ангелкова.

"Това, което е изключително важно за нас, е вътрешният пазар и ние, българите, да изберем България за своята лятна почивка. На следващо място е регионалният принцип и възможностите за пътуване между съседните на България страни. Водят се интензивни разговори с държави, които са със сходна епидемична обстановка, за да може от 15 юни да се възобновят и чартърните полети", обяви тя.

Според Ангелкова предимство за страната ни е фактът, че броят на заразените е малък. По този начин България се рекламирала като туристическа дестинация. Относно протестите на превозвачите, Ангелкова заяви, че исканията им са обсъдени с министъра на транспорта Росен Желязков. Тя увери, че никой няма да бъде изоставен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе