Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кое е по-важно: Да си лоялен или да си професионалист?

Кое е по-важно: Да си лоялен или да си професионалист?

"Президентската институция се обезсмисли тотално, единствено виждаме размяна на обвинения между премиера и президента. След като налагаше вето, после не продължаваше със стъпките си. Големият проблем с президентската институция е, че виждат в нея само нещо, което помпа техния имидж, дава им усещането за голяма значимост" . Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" политологът Христо Панчугов.

 "Президентът няма истински контрол върху българските служби, но има право да получава информация от тях. Пламен Узунов следва да бъде отстранен, ако се докаже вината му. Това повдига въпроса за липсата на професионализъм в институциите, редовната смяна на генералите в НСО, отдавна е по-важно да си лоялен и верен, отколкото да си смислен професионалист. Все още не знаем как изглежда като политическа инициатива свалянето на доверието от правителството. Радев и скандалите около жена му показват, че е част от същата схема", каза още Христо Панчугов.

"Политически диалог отдавна няма, снимките в спалнята не носеха политическо послание, видя се, че всеки може да стигне до премиера. Проблемът е какъв точно стил на живот има премиера, за да позволява такива снимки. НСО не може да опази премиера от собствения му личен живот", смята политологът.

 "Човекът, снимал Бойко Борисов в тази поза означава няколко нещо. Ако хората от НСО са го снимали, възниква въпросът дали събират данни за охраняваните лица или ги охраняват. Ако някой близък до премиера в интимните моменти го е снимал, то е интересно с какъв интерес. Това е само напомняне", отбеляза Панчугов

 "Това просто ще остане в публичното пространство.  Няма да произлезе нищо и от този запис. Българските служби се ползват за саморазправа с политически опоненти, за компромати, историята им е създала такова очакване, че обществото няма да се довери на тези снимки. Най-големият проблем, който аз виждам е разпада на институциите. Това е поредното разсейване от голямата тема. Не стана ясно вземали ли са пари от Божков българските министри", заяви гостът.

"Всички останали теми, с които се занимаваме, са димна завеса, а политическият разговор е дали имаме или нямаме политически институции, има ли отношения премиерът с бизнесмени, които използват държавата да си решават лични проблеми", допълни той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе