Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Въведоха такса за тежкотоварните камиони

Въведоха такса за тежкотоварните камиони

Парламентът въведе максимална дневна такса за ползване на пътна инфраструктура за тежкотоварни автомобили в размер на 12 евро.

Това се въведе чрез промените в Закона за пътищата, „за" които на първо четене гласуваха 105 народни представители, „против" – 0 и „въздържали се" -0. Законопроектът бе приет и на второ четене от депутатите.

Таксите ще се отнасят за пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, както и превозни средства с две и повече оси, които имат техническа допустима максимална маса 12 или повече тона.

От таксите са засегнати и пътните превозни средства, предназначени за превоз на пътници с повече от осем места за сядане, без мястото на водача, и пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари с 2 оси, както и тези, които имат максимално допустима маса, по-малка от 12 тона.

Приемането на приложените изменения в Закона за пътищата е с цел осигуряване на съответствието на българското законодателство с европейските изисквания в областта на пътното таксуване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе