Извънредни новини

Арсенал си върна на Борусия (Д), Барселона разби Милан

Арсенал си върна на Борусия (Д), Барселона разби Милан

"Артилеристите" си върнаха за загубата като домакин na Борусия (Дормтунд) преди две седмици и записаха трети успех в турнира на Шампионаската лига.

С попадение на намиращия се в изключителна форма Аарън Рамзи в 62-ата минута "Арсенал" постигна изключително важна победа с 1:0. С актив от девет точки и голова разлика 6:3 отборът на Арсен Венгер оглави класирането в групата.

"Наполи" се изкачи на второ място също с девет точки, след като постигна много трудна, но ценна победа с 3:2 при домакинството на "Марсилия", който продължава да няма спечелна точка.

"Борусия" вече заема третото място с шест точки. Европейският вицешампион е под сериозна заплаха да напусне турнира още в груповата фаза.

През първата част "Борусия" беше по-активният отбор и създаде първата опасност в 16-aта минута. Невен Субтоич засече центриране от свободен удар, но изстрелът му изпрати топката на сантиметри покрай гредата.

Най-добрата възможност за гол се откри пред Хенрих Мхитарян в 37-ата минута. След отличен авантаж при нарушение на Лоран Косчелни срещу Левандовски арменецът напредна и си отвори перфектна позиция за стрелба директно срещу Войчех Шчесни, но ударът му не успя.

"Арсенал" успя да открие резултата при първата си възможност в мача. В 62-ата минута Месут Йозил центрира в наказателното поле, Жиру не успя да нанесе добър удар с глава, но се получи подаване към Рамзи, който плонжира и отблизо вкара с глава.

Италианците спечелиха много драматично в Неапол срещу френския тим. "Марсилия" откри резултата с попадение на Андре Аю в 10-ата минута. В рамките на 120 секунди между 22-ата и 24-ата минута домакините обърнаха резултата чрез Гьохан Инлер и Гонсало Игуаин.

В 64-ата минута Флоран Тувен вкара изравнително попадение, но десет минути по-късно Игуаин донесе изключително ценен успех с втория си гол в мача и трети от началото на турнира.

"Барселона" победи гостуващия "Милан" с 3:1 и се класира за осминафиналите в Шампионската лига.

Четирите гола в мача бяха вкарани от футболисти на каталунците. Лионел Меси отбеляза първото по последното попадение и показа, че бързо ще си възвърне познатата форма. Серхио Бускетс удвпи резултата в 39-ата минута, а Жерар Пике си отбеляза автогол в края на първото полувреме, за да върне за кратко надеждите на "Милан" да си тръгне поне с точка от "Камп ноу".

"Барселона" беше по-активният отбор и доминираше през целия мач. При първите две попадения на каталунците обаче останаха доста съмнения за съдийски грешки.

В другия мач от групата "Аякс" победи "Селтик" с 1:0, записа първия си успех в Шампионската лига и заплете сериозно битката за второто място. "Милан" заема даващата право на участие в следващата фаза позиция с 5 точки - на една пред холандския шампион и на две пред шотландския първенец.

В група Е "Челси" направи решителна крачка към осминафиналите, след като постигна категоричен домакински успех над "Шалке" с 3:0. Самуел Ето'о вкара първите два гола 31-ата и 54-ата минута, а резервата Демба Ба оформи крайния резултат в 83-ата минута.

Швейцарският "Базел" пропусна страхотен шанс да се изкачи на второто място, след като направи 1:1 при домакинството на румънския "Стяуа". Така "Шалке" запази второто място с 6 точки, а "Базел" има една по-малко. "Стауя" е на последно място с две точки.

В група G "Атлетико" (Мадрид) постигна четвърта победа, след като разби гостуващия "Аустрия" с 4:0. Попаденията на Миранда, Раул Гарсия, Филипе Луис и Диего Коща осигуриха на испанците първото място в групата и класирането за осминафиналите.

"Атлетико" и "Байерн" остават единствените отбори със стопроцентов актив след четвъртия кръг. В другия мач от група G "Зенит" и "Порто" завършиха 1:1. Руснаците запазиха аванса си от една точка пред португалците в битката за второто място и си осигуриха по-добри показатели в преките двубои.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе