Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Три варианта за наследник на Нено

Три варианта за наследник на Нено

Три варианта за наследник Нено Димов в екоминистерството обсъжда управляващата коалиция. Решението ще бъде взето във вторник на коалиционен съвет. Предложенията по право са на ВМРО, тъй като МОСВ е квота на патриотите, в частност на войводите.

Първото име, което се завъртя, бе на Николай Кънчев – настоящ заместник на Нено Димов. Проблемът при него обаче бил, че макар и зам.-министър на екологията по образование той е историк. В коалицията смятали, че това ще породи негативна реакция срещу него, защото в момента всички очакват в стола на Димов да седне експерт, който да реши проблема с водата не само на Перник, но и на други градове с пресъхнали кранчета на чешмите.

Вторият вариант бил дясната ръка на Красимир Карачаканов Искрен Веселинов. Депутатът от ВМРО е шеф на парламентарната група на патриотите. Той е строителен инженер по професия, има и юридическо образование.

Борисов иска отново да покани в правителството екоминистъра от първия си кабинет Нона Караджова, съобщи Лупа.бг. Караджова бе водеща преговорите по главата за околна среда при присъединяването на България към ЕС. В последните седмици тя следи изкъсо ситуацията с водната криза в Перник и не спира да дава експертни становища и прогнози за развоя й. Тя неколкократно повтори, че моделът на управление на водния сектор у нас е тотално сбъркан и че новият закон за ВиК сектора, който вече се готви, трябва задължително да съдържа текстове за превенция на подобни кризи като тази в Перник.

Ако ГЕРБ настоява за влизане на Нона Караджова в кабинета обаче ще се наложи промяна на квотното разпределение на министерствата, защото едва ли ВМРО ще приеме Караджова за свой представител. На „Дондуков” 1 обмисляли да предложат на ВМРО Веселинов да поеме регионалното министерство на мястото на Петя Аврамова, чиято оставка Перник иска от началото на кризата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе