Извънредни новини

Още вълнуващи срещи с марка Шампионска лига

Още вълнуващи срещи с марка Шампионска лига

Днес ни очакват нови интересни сблъсъци в Шампионска лига. Безспорно, погледите са насочени към Торино, където Ювентус може да се класира и на теория, ако победи отново Манчестър Юнайтед. Италианският гранд спечели преди две седмици на "Олд Трафорд" и ако днес отново излезе краен победител, ще е сигурен осминафиналист. За играчите на Жозе Моуриньо е задължително да отмъкнат нещо от Торино, ако не успеят да го сторят ще поставят под сериозна въпросителна продължаването си напред. В другия мач от групата Валенсия приема Йънг Бойс. "Прилепите" до този момент записаха две равенства на чужд терен и една загуба, а тази вечер ще могат да направят серизен скок към 1/8 финалите, ако грабнат трите точки.
В група "Е" Байерн (Мюнхен) има задачата да се разправи с АЕК, но баварците са далеч от най-добрата си форма, а и в Атина се видя ясно, че гърците не са за подценяване. Предвид задаващото се този уикенд дерби с Борусия (Дортмунд), може да се очаква, че Нико Ковач ще даде шанс на част от резервите. В другата среща Бенфика посреща Аякс. В първия мач помежду им холандците стигнаха измъчено до успех с гол в добавеното време на срещата и оглавяват класирането, заедно с Байерн. На португалците единствено победата ще запази реални шансове за класиране напред в турнира.
В група "F" е доста интересно. Манчестър Сити днес ще търси нов успех срещу Шахтьор (Донецк), с който да се утвърди на първото място. Преди две седмици англичаните показаха класа в Украйна и спечелиха с категоричното 3:0. В другата среща Лион се изправя като домакин срещу Хофенхайм. В Германия двата тима завършиха 3:3, предвит резултатната среща, феновете очакват да има доста попадения в тази среща .
Реал Мадрид се представя колебливо от началото на сезона, включително в Шампионската лига. Европейският клубен шампион гостуват на Виктория (Пилзен), след като в първия мач срещу чехите се наложиха с минималното 2:1. Очаква се за Виктория да стартира бившият капитан на Левски, Роман Прохазка. ЦСКА (Москва) приема в другия мач лидера Рома. "Армейците" изненадаха всички с победата над Реал и са в битката за класиране на осминафиналите. Италиянзите са лидери в класирането с 6 точки и при победа днес ще са почти сигурен 1/8 финалист.

Мачовете в Шампионската лига тази вечер:
Група Е:
22,00 Байерн Мюнхен – АЕК Атина
22,00 Бенфика – Аякс
Група F:
22,00 Олимпик Лион – Хофенхайм
22,00 Манчестър Сити – Шахтьор Донецк
Група G:
19,55 ЦСКА Москва – Рома
22,00 Виктория Пилзен – Реал Мадрид
Група Н:
19,55 Валенсия – Йънг Бойс
22,00 Ювентус – Манчестър Юнайтед

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе