Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Д-р Адемов: За решаване проблемите на хората с увреждания трябва да се носи политическа отговорност!

Д-р Адемов: За решаване проблемите на хората с увреждания трябва да се носи политическа отговорност!

За да могат в комплекс да се решат всички проблеми на хората с увреждания трябва да има политическа подкрепа, носене на политическа отговорност. Експертната отговорност не е достатъчна.

Това каза председателят на социална комисия и депутат от ДПС д-р Хасан Адемов в парламента, цитиран от агенция "Фокус". Коментарът му бе след изслушването на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, който докладва пред народните представители за законодателните промени за хората с увреждания.

„Очевидно е, че само с експертни решения, този въпрос няма как да бъде решен", посочи д-р Адемов. „Имате подкрепата на експертите в министерството, по някои от казусите и на Националния съвет на хората с увреждания и на майките на деца с увреждания. Тази подкрепа очевидно не е достатъчна", се обърна Хасан Адемов към министър Бисер Петков. „По част от проблемите има коренно противоположни мнения и становища, които няма как да бъдат обединени на базата на експертизата, която предлагате, колкото и коректна да е тя", посочи депутатът от ДПС. „Няма как на експертно ниво проблемът да бъде решен, тогава управляващото мнозинство носи политическа отговорност за решаването му", обяви Хасан Адемов и призова управляващото мнозинство и правителството да поемат своята отговорност.

„Да сте чули становището на министъра на финансите по тези въпроси, аз не съм. Мнението на ресорния вицепремиер, такова мнение няма", коментира той. „Намерете съгласие, готови сме да го подкрепим", каза още Хасан Адемов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе