Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

С 8% се увеличили разкритите престъпления

С 8% се увеличили разкритите престъпления

С около 8% се е увеличила разкриваемостта на извършените умишлени убийства. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от "Фокус".

От януари до август т.г. спрямо същия период през 2016 г. общата престъпност е намаляла с 4,1%. Регистрираните престъпления са 70 730 спрямо 73 727 за 2016 г. Разкритите престъпления са 30 000 спрямо 26 527. Наблюдава се увеличение с приблизително 8% на разкриваемостта при извършените умишлени убийства. Регистрираните престъпления са намалели с 31%, коментира Радев.

По думите му до 2009 г. се наблюдава тенденция към отвличанията с цел откуп, но след това рязко спада. „До 2017 г. не са извършвани такива отвличания с цел подкуп. МВР продължава работата си в пълен капацитет“, каза още той.

С цялата строгост на закона ще бъде наказан задържаният полицай с подкуп от 36 000 лв. Не столичен полицай, а какъвто и да е, който си позволи да наруши закона и прави нещо такова, страда по текстовете от закона. Отиваме там, правим операция, очакваме някакво лице и изведнъж ни изненада служител на МВР, отсече вътрешният министър.

Наказанието ще бъде с цялата строгост на закона. Няма значение какъв е и хубавото е, че ние сме го хванали, а не продължава да прави нещо. Той е от КАТ. Повече от това не мога да ви кажа. На бизнесмена един път са му взимали автомобила, той е плащал нещо, но човекът е казал: „втори път да плащам, как да стане това“. Някой явно има нужда от пари и го прави по този начин, заяви Радев.

Изненадата беше, че беше един от служителите ни, добави той.

Попитан за какво са искали да приберат колата на човека, Радев отговори, че е била селскостопанска техника. По думите му е ставало въпрос за камион. "Така не може да се постъпва, той е бизнесмен, върши някаква полезна работа, изкарва заплатите на тези служители, което е много лошо. Разследваме. Изненадата и за мен е голяма. От 50 000 души със сигурност има някой, който е влязъл някъде по някакви схеми. Всеки чувства, че във врата му диша буквално някакъв друг полицай. Ще видим какъв е, колко години е работил, какъв е бил“, каза още Валентин Радев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе