Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов успокои опозицията, че управляващата коалиция е стабилна и осъзната

Борисов успокои опозицията, че управляващата коалиция е стабилна и осъзната

Ще успокоя колегите от опозицията, че коалицията е достатъчно стабилна и осъзната, заяви в Министерския съвет премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след среща на управляващата коалиция, цитиран от Агенция Фокус.

„Не заради властта, постовете и мястото в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос", заяви той. „Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава", обяви Бойко Борисов. „Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство. От срещата 16+1 произлязоха доста европейски инициативи", каза още премиерът.

„Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени", добави премиерът.

Нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото, каза още Борисов.„Имаше някои неразбрания между парламентарните групи, главно по законопроекти. Мога да кажа, че по начина, по който се разбирахме да функционира коалицията, това ще бъде избегнато", заяви той. „Направили сме график за срещи между парламентарните групи и правителството", обяви премиерът. „Изяснихме мотивите за спорните законопроекти", посочи Бойко Борисов. „Оттук нататък мисля, че няма да се налага да влизаме в такъв обяснителен режим", каза още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе