Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Местан: Ако има усещане за игри, то техен продуцент е ГЕРБ

Местан: Ако има усещане за игри, то техен продуцент е ГЕРБ

София. "Ако има усещане за игри, то техен продуцент е ГЕРБ", коментира след поредната липса н кворум в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

„Управляващите партии сме принудени да реагираме на поредните процедурни трикове, с които колегите от ГЕРБ идват в парламента. Вчера бяха физически в залата, но не се регистрираха. Към момента на регистрацията физическите тела на г-н Борисов от по-задните редици, на г-н Цветомир Цвятков, който отправя реплики от задните редици, прави езикови бележки. Техните физически тела определено бяха в пленарната зала", заяви Местан.

"Има физически закон – едно и също физическо тяло в един и същи миг не може да бъде на две различни места. Понеже несъмнено физическите тела на г-н Борисов, на Цветомир Цвятков, а може би и на г-жа Цачева към откриването на заседанието от страна на председателя Миков бяха в пленарна зала, те са част от кворума. Ментално къде са били, какъв пореден трик са измислили – аз не мога да се ангажирам. Релевантен за кворума е фактът на физическото им присъствие. Затова днес отсъстват, с което потвърждават още веднъж, че вчера са били част от кворума", каза още той.

"Когато ГЕРБ реши да не влезе в пленарна зала, кворумът зависи от „Атака"", коментира още Местан.

„Не знам на какво се базира изводът, че „Атака" диктува дневния ред. Когато ГЕРБ реши да не влезе в пленарна зала, кворумът зависи от „Атака". Това е факт. Това не означава, че „Атака" определя дневния ред. Попитайте г-н Бойко Борисов защо придава такава тежест на „Атака", заяви той.

По думите му суверенът е дал този резултат като съотношение на силите в Народното събрание.

„Отговорност на политиците е да намерят решението на задачата и да съставят кабинет, който да управлява страната. В противен случай отказът от съставяне на кабинета ще бъде директно непризнаване на резултатите, все едно казвате на избирателите – „вие ни изпратихте в това Народно събрание, обаче ние не можем да влезем в ролята си". Това е проява на бягство от отговорност", каза още той.

„Сега не е време за предсрочни избори. Убеден съм, че недоволството е от всички парламентарни групи в 42-то Народно събрание и българските граждани са абсолютно справедливи в своята остра критика. Гневът е разбираемо чувство, когато наблюдават какво става трети ден в 42-то Народно събрание. Ние не бягаме от своята отговорност. Парламентът е разделен на две. Има парламентарни групи, които искат да преодолеят това състояние, искат да осигурят на парламент условия за нормална работа, за да не станат гражданите свидетели на подобни грозни сцени, парламентът да работи в интерес на обществото", посочи Лютви Местан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе