Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Волен Сидеров видя умисъл в неподписването на указ за Младен Маринов

Волен Сидеров видя умисъл в неподписването на указ за Младен Маринов

Със сигурност има умисъл, какъв обаче - технически причини или по-дълбочинни, не знам, президентът трябва да отговори. Така председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров коментира пред журналисти в парламента отлагането на гласуването на промените в състава на правителството, поради липса на указ на държавния глава за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов. Без този указ Маринов не може да бъде избран за министър на вътрешните работи.

Сидеров изрази надежда президентът Румен Радев да не цели с този си ход предизвикване на правителствена криза. Това не би било държавнически ход, защото паузата, липсата на влизане във функции на новите министри се отразява зле, коментира Сидеров. Ходовете на един президент трябва да бъдат много добре премислени, да не са игра напук, а да бъдат в обществен интерес, заяви той и допълни: "В обществен интерес ли е да се бави изборът на нов министър на вътрешните работи? Нека всеки си отговори сам."

"Не вярвам този ход да доведе до правителствена криза и предсрочни избори. Самият президент съвсем наскоро каза, че не вижда условие за такова развитие на нещата. Смятам, че той не цели това", каза Волен Сидеров.

Депутатът отбеляза, че не трябва да има битка между институциите. Той дори бил склонен да предложи на колегите си от ГЕРБ да подкрепят ветото на президента върху промените в АПК, но мотивите на държавния глава били слаби. И ветото като че ли е игра напук, коментира Сидеров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе