Извънредни новини

„Уест Бромич" уволни Никола Анелка

„Уест Бромич

Лондон. „Уест Бромич" уволни Никола Анелка за „груби нарушения", след като нападателят обяви в социалните мрежи, че напуска клуба. Анелка написа, че напуска „незабавно", след като не успя да се разбере с ръководството на отбора за показан от него невъзпитан жест.

35-годишният французин беше наказан да не играе пет мача и му беше наложена глоба от 80 хил. паунда от футболната асоциация на Албиона, заради антисемитския му жест „кенеле", който направи след като вкара гол в мач срещу „Уест хем" през декември. Отделно отборът му провежда вътрешно разследване.

От „Уест Бромич" обявиха, че го уволняват както за жеста, така и за изказванията му в медийното пространство. Анелка има 14 дни предизвестие за прекратяването на договора.

В петък Анелка написа в социалните мрежи: „След дискусии между мен и клуба, ми бяха поставени определени условия, за да ме включат обратно в групата, които не мога да приема. За да запазя честта си, прекратявам незабавно договора си с „Уест бромич".

В отговор от клуба обявиха, че това прекратяване е неправомерно и не отговаря на юридическите условия.

Оповестени бяха и условията, при които Никола Анелка е можело да се върне. Той е трябвало да се извини на отбора, на феновете и на спонсорите, както и на общесвото.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе