Извънредни новини

УЕФА забранява детските партита

УЕФА забранява детските партита

Това е европейско, а не семейно увеселение, аргументират се от Нион

УЕФА готви забрана за семейната радост по терените на Евро 2016 след последния съдийски сигнал. Причината е, че играчите на определени отбори, най-вече уелсците, празнуват след мачовете с децата си и се снимат с тях за спомен, преди да напуснат игрището. "Това не е семейно увеселение, това е европейско първенство, аргументира се директорът на надпреварата от страна на УЕФА Мартин Кален. - Освен това теренът не е най-безопасното място за деца."

Реакцията от Нион срещу присъствието на дечицата по терените идва часове преди мача между Уелс и Португалия, които вече имат практика в подобни общи увеселения. Нийл Тейлър и Хал Робсън-Кану, както и Гарет Бейл вече осигуриха забавления на наследниците си пред погледите на публиката, същото направи и Пепе. Очакваше се детските партита да се превърнат в мода и в оставащите 3 мача до края на турнира и футболистите от другите отбори да се заразят и да си организират подобни забавления.

Рестриктивното поведение на УЕФА веднага предизвика критики. Мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф се опълчи: "Аз лично смятам, че тези притеснения са неоснователни. На терена отборът трябва да бъде оставен насаме с радостта си и не разбирам подобно решение от страна на УЕФА."

"Нецензурният" Льов остава до 2018 г.

Йоахим Льов ще получи покана за нов договор, съобщиха от Германския футболен съюз. Президентът Райнхард Гриндел е заявил, че иска селекционерът да остане начело на националния отбор и за следващия квалификационен цикъл, без оглед на това какво ще направи Бундестимът на полуфиналите и дали ще спечели европейската титла в неделя. Както и без значение от отблъскващия му навик да се пипа до деликатни места. "Той е най-подходящият, който можем да си представим за нашия отбор, обясни босът. - Бих бил доволен, ако той остане до 2018 г. Аз вече му гласувах своето доверие преди европейското първенство и ако той има желание, можем да обсъдим на спокойствие удължаването на неговия договор до световното първенство", допълни Гриндел.

"Ман Юнайтед" прибира Погба за Е95 млн.

Пол Погба успя да си вдигне цената с доброто представяне на Евро 2016 на 95 млн. евро. Толкова е готов да плати "Манчестър Юнайтед", а халфът вече е дал съгласието си да се раздели с "Ювентус" и да премине на "Олд Трафорд", твърди "Дейли Мейл". Червените дяволи останаха най-добрия вариант за играча, след като "Реал" се отказа от него. А идването на Жозе Моуриньо в клуба ускори нещата за часове. Специалния е набелязал него и арменеца Хенрик Мхитарян. Старата госпожа, която от месеци е наясно, че Погба вече е твърде апетитна хапка за най-богатите европейски клубове, вече го прежали, но е готова да го пусне срещу добри пари - такива, каквито "Юнайтед" вече е готов да извади. Ако сумата бъде платена, френският национал ще се окаже един от тримата най-скъпи играчи в света, заедно с Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

Марк Клатенбърг ще свири финала

на Евро 2016 в неделя, ако Португалия победи Уелс на полуфинала днес, твърди "Дейли Телеграф". Ограничението е свързано с избягването на конфликта на интереси - арбитърът е англичанин, а Уелс е част от Великобритания. Ако все пак Гарет Бейл и неговите съотборници спечелят мача тази вечер, финалът ще се ръководи от унгареца Виктор Касаи.

Жиру подценява Нойер

Нападателят на Франция Оливие Жиру изрази пренебрежение към способностите на германския вратар Мануел Нойер. "Той е ключов играч за своя отбор, но аз вече няколко пъти съм му вкарвал гол, обясни нападателят на "Арсенал". При всички положения, той не е толкова непробиваем, колкото изглежда", допълни Жиру.

Швайни тренира сам

Бастиан Швайнщайгер и Бенедикт Хьоведес отсъстваха от тренировката на Германия, като се готвиха по индивидуална програма, съобщи "Кикер". Халфът, който от няколко месеца страда от контузии, е получил болки в бедрото и за целта той се опитва да навакса спортната си форма без излишни натоварвания. Със сигурност мача с Франция пропускат Марио Гомес и Сами Кедира.

Цените отблъснаха ВИП-овете

в Бордо, отчетоха в града след последния мач на "Матмут Атлантик". ВИП-ложата, която разполага с 4200 места, остана незапълнена докрай заради солените цени от 1800 евро на човек и категоричното изискване преди турнира да се купи цял пакет за 5-те мача, които се играха тук. Общата сума от 9000 евро предизвика отрицателни реакции към алчността на организаторите. Така на първия мач Австрия - Унгария в ложата е имало само 100 човека. А вече за четвъртфинала Германия - Италия е нараснал на почти 1000 човека. Проблем е имало и на други места, като цените за ложата на "Стад дьо Франс" за Франция - Исландия бяха намалени наполовина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе