Извънредни новини

УЕФА погали Хърватия по главата

УЕФА погали Хърватия по главата

Порнозвезда спасява Де Хея, нападател се извини на Дел Боске

УЕФА показа невероятен двоен стандарт днес. Хората от Нион цял ден умуваха как да накажат хърватите и в крайна сметка го направиха, за да станат за смях. За разлика от Русия и Англия, които бяха заплашени с изхвърляне от турнира, хърватите минаха само със 100 000 евро глоба за бой на трибуните, забранени знамена, расистки обиди и прекъсване на мача с Чехия заради факлите. Освен това федерацията им получи забрана да продава билети на хора, които са установени като хулигани до края на участието на "шахматистите" в турнира. Шукер успя да отърве своите с доводите, че няма други пострадали фенове, а става въпрос за вътрешни проблеми. Така футболистите могат да отдъхнат преди мача с Испания във вторник, който е ключов в битката за участие на 1/8 финалите. Властите в Загреб пък решиха да действат, за да предотвратят нов резил. Медиите разкриха, че за двубоя в Бордо са командировани специални части, които ще се инфилтрират в агитката и ще действат с твърда ръка срещу хулиганите, които не крият, че готвят нов удар. Освен това се вкарват спешно промени в Законите на спорта и този за предотвратяване на насилието по стадионите. "Футбол все пак се играе на терена", заяви доволният след заседанието в Париж Давор Шукер. Както е известно, той е и член на Изпълкома на УЕФА. Междувременно френските власти си писаха шест за действията срещу хулиганите и запазването на реда до сега. Това стана след съвместно заседание на Министерството на спорта и това на Вътрешните работи. Стана ясно също така, че от началото на Евро 2016 г. са задържани общо 557 хулигани.

Радост и тъга пък имаше в лагера на Испания днес. Вратарят Давид де Хея може да си отдъхне. Имейл от лаптоп го спасява от затвора. Той бе получен от порнозвездата Мария Лапиетра. Негов автор е човекът, който накисна Де Хея още двама играчи. "Те просто са искали да ги запознае с момичетата. Оттам всеки е свободен да прави каквото си иска", гласяло съобщението, което се появи по медиите. Имало обаче други, далеч по влиятелни хора в страната, които са плащали за тези услуги.

Нападателят Педро Родригес пък се извини за избухването си и сложи край на драмата, че ще напусне националния отбор. Това може да стане след европейското. "Говорихме с Дел Боске. Казах и на момчетата позицията си. Просто ми се играе, а тук не чувствах подкрепа. Ако трябва да се извиня на феновете - ще го направя. Същото ще направя и с другите, които се чувстват засегнати, макар че и не смятам, че има нужда. Продължавам да бъда част от този отбор, да тренирам и да се боря. Независимо дали ще играя и 1 минути или не", заяви на специална пресконференция футболистът на "Челси". "Хубаво е, че той говори. Правилно е. Знам проблемите му, но още тогава му казаха - говори с мен. Не забърквай други хора", коментира пък самият Дел Боске.

Ердоган нахока феновете

Президентът на Турция Реджеп Ердоган разкритикува феновете за атаката срещу Арда Туран. "Като държавен глава не мога да си обясня поведението на тези хора. Нашият отбор е на Европейското първенство, на игрището са нашите деца, братя. Имахме нещастието да загубим първите две срещи, но тези освирквания не ги приемам. Тези хора не се ли срамуват? Видяхте и поведението на хората отсреща и "Барселона", както и "Атлетико" го подкрепиха. Победата и загубата в спорта вървят заедно", каза още държавният глава.

Привикаха Терим на килимчето

преди мача с Чехия. Турските медии разкриха, че селекционерът не е прекарал вечерта при отбора. Императора е бил отведен във вила в Кан, която е избрана за резиденция на турската федерация. Там президентът Йълдъръм Демиорен провел дълъг разговор с него. Явно двамата са обсъждали какво трябва да се направи, за да може Турция да запише победа в последната си среща. Медиите пък не бяха очаровани от обстановката по време на тренировката днес, на която цареше мълчание.

"Кръстоносци" биха англичани

Ново меле разтърси Лион в неделя вечерта. Френски ултраси организирали погром над англичани, които запивали в града, преди да се отправят към Сент Етиен, където снощи сънародниците им играха със Словакия. Нападателите били облечени с черни суичъри, със скрити лица, а всеки имал на рамото си червен кръст. Щурмът започнал с хвърляне на бутилки и столове към изненаданите британци. Няма данни за пострадали, но властите в Сент Етиен обявиха допълнителни мерки за сигурност. Още повече че за мача пристигна принц Уилям.

Росицки можеше да е на плажа

и да се излежава там, но той се жертва заради страната, обяви Владимир Дарида. "Не знам дали аз ще го заменя срещу Турция или друг, просто трябва да се справим", каза още той. "Всички ще сме Росицки, а не един. Това е играч, който трудно може да се замени. Ясно е - трябва да бием. С равен нито ние, нито турците имат шанс да продължат", коментира пък Давид Лимберски. Според медиите в Чехия обстановката в тима е доста напрегната и обичайните шеги и закачки са се изпарили.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе