Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Тенис турнир в София помага на деца аутисти

Тенис турнир в София помага на деца аутисти

София. Българският национален тенис център в Борисовата градина на София ще бъде домакин от 20 до 22 септември на Про-Ам турнир, организиран от "ХЪС" ООД. Очакват се около 50 двойки професионалист и аматьор да се включат в надпреварата. Сред тях са бивши и настоящи държавни шампиони по тенис и много известни личности.

Преди финала на Про-Ам турнира в неделя, около 11.30 часа, на централния корт ще се проведе демонстративен мач в подкрепа на деца аутисти, организиран от БФТ и Фондация "Стъпки за невидимите деца на България". Посланици на добра воля за проявата ще бъдат: Негово превъзходителство Дариус Гаудис - Посланик на Република Литва в Република България и Йордан Йовчев - Заместник министър на младежта и спорта.

Демонстративният мач е кулминацията на тенис проявата в подкрепа на деца аутисти, на която ще присъстват личности от българския обществен живот, които подкрепят каузата, като Део, Калин Терзийски, Камен Воденичаров, Гала, Тома и др. Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън също застана зад каузата и записа послание за родителите и обществото - защо трябва да показваме отзивчивост и добронамереност към аутистичните личности.

На отделен корт през целия ден ще се обучават деца с проблеми от аутистичния спектър, след предварително записване на invisible.bulgarian.children@gmail.com , като няма да бъдат върнати и деца, записани на място. Столична община ще предостави материали, с които доброволци от Държавния логопедичен център и Ресурсния център да занимават деца с аутизъм в отделна шатра. Проявата се осъществява лично с подкрепата на Стефан Цветков – председател на Българската федерация по тенис (на снимката), Столична община, Минерална вода „Девин", „Зайо Байо", Рефан и доброволците от Ресурсен център- София и Държавен логопедичен център и Фондация "Стъпки за невидимите деца на България".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе