Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Стефан Цветков: Изпращаме една успешна година

Стефан Цветков: Изпращаме една успешна година

София. Президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков определи като успешна 2013 година. Това стана на специална пресконференция, която се проведе днес при голям медиен интерес и на която Цветков направи равносметка за вече изминалия сезон в тениса.

„Изпращаме успешна година с много богат календар. Организирахме редица държавни отборни, лични, на открито и в зала първенства. Бяхме домакин на международни турнири в различни възрастови групи. Имаме добри предпоставки за реализация на младите тенисисти, защото освен у нас, вече има и много турнири в съседните ни страни, на които могат да участват. Федерацията е стабилна финансово и ще увеличаваме инвестициите си в младите", каза в началото Цветков.

„Имаме планове за създаване на местна лига, държавна лига, където нашите юноши да могат да поддържат нивото си. Разбира се ще обърнем и внимание на нашите ветерани и любители, които вече също имат своя КАИ лига. Горди сме с програмата "Тенис 10", където реализирахме над 100 регионални турнири и 12 от веригата "Тенис 10 Изида тур" по време на международните турнири у нас. За нас най-важните неща са участията на нашите млади тенисисти в международни турнири в чужбина, както и развиването на "Тенис 10". През годината отпуснахме повече от 80 стипендии на състезатели и треньори, което не е никак малко, предвид тежките от финансово естествено години. Осигурихме и стипендии за пътуване на хората с увреждания. На Българския национален тенис център проведохме подготвителни лагери за юноши и девойки преди летните европейски купи и още много прояви", коментира Стефан Цветков.

Относно представянето на националните ни отбори за „Фед Къп" и Купа „Дейвис", Цветков сподели следното: „За „Фед Къп" се представихме добре, записахме 3 победи и запазихме позициите си. За Купа „Дейвис" също останахме в групата си, но мисля, че можехме да победим Финландия в София. Скоро пак ще играем с тях, така че се надявам този път да ги надвием".

Президентът на БФТ е щастлив от резултатите на Адриан Андреев, който наскоро спечели "Найки Джуниър" и игра финал на "Еди Хер". Той подчерта, че младият талант е подкрепян от две години от федерацията и вече се вижда неговото израстване и резултати. Той пожела още много успехи на Андреев, на когото предрече блестящо бъдеще.

В заключение Цветков сподели, че според него Григор Димитров заслужава да бъде избран за Спортист на България за 2013-а година.

„Аз съм пристрастен и мисля, че Григор Димитров трябва да бъде избран за Спортист на годината. Това е новина, която ще се появи в световните медии. В момента Григор е най-споменаваният роден състезател, той е емблемата на България по света и ние сме горди с него. За жалост ефект в маркетингов план не сме усетили, можеше поне един спонсор да привлечем за Купа „Дейвис", но такава е ситуацията в момента и трябва да я приемем", завърши Стефан Цветков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе