Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Цвети Пиронкова изпрати вкъщи и №22 в света

Цвети Пиронкова изпрати вкъщи и №22 в света

Сидни. Звездата на българския женски тенис Цветана Пиронкова продължава да бие наред на турнира в Сидни (710 000 долара). След три успеха в квалификациите пловдивчанката не срещна трудности и в първия кръг срещу №22 в света Сорана Кърстя (Рум). Цвети спечели убедително мача с 6:4, 6:1 за 68 мин.

Ако се съди по старта на годината то Пиронкова я чака отново силно участие на любимия й турнир „Уимбълдън". През 2011-а, когато пак записа четири поредни победи в Сидни тя стигна до четвъртфинала в Лондон. Успехът е втори за Пиронкова от 3 мача срещу Кърстя. Във втория кръг на турнира в Сидни българката ще срещне Варвара Лепченко (САЩ). Тя загуби в третия кръг на квалификациите, но попадна в основната схема като Щастлива губеща на мястото на Слоун Стивънс.

В първи кръг пък Лепченко хвърли бомбата, като победи за 128 минути Светлана Кузнецова (Рус) с 6:3, 3:6, 7:5. Лепченко е родена в Узбекистан преди 27 г, играе с лявата ръка, а в момента е №52 в световната ранглиста. Досега Цвети и американката са играли 4 мача, като българката е спечелила 3. Четирите поредни победи в Сидни донесоха на Цвети вече 80 т за ранглистата. При победа над Лепченко завръщането й в Топ 100 на света още идната седмица е почти сигурно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе