Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов с трансфер: Открадна говорителя на ЦИК от БСП

Цветанов с трансфер: Открадна говорителя на ЦИК от БСП

Говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, който беше от квотата на БСП, отново е предложен за ЦИК, но този път с мандат от ГЕРБ. Изненадващият трансфер бе огласен от лидера на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов. Според него в предварителния му разговор с Андреев е станало ясно, че той не е бил поканен от Корнелия Нинова или друга политическа сила до момента.

Иначе ГЕРБ ще обнови четирима от седемте си представители в комисията. Бившият конституционен съдия Стефка Стоева пък е номинацията на партията за председател на ЦИК.

"За председател трябва да бъде избран човек с въможно най-богат професионален опит. Ние предлагаме г-жа Стефка Стоева. Тя от години работи като юрист. Работила е и като съдия през по-голямата част от своя живот. През 1996 г. е работила и във ВАС. Важно е да се знае, че е заемала позиция и като зам.-председател на ВАС. През 2009 г. е избрана за съдия в Конституционния съд. Смятаме, че един такъв професионалист с безупречна репутация може да заеме това място. Тя също прие това предизвикателство", заяви Цветанов.

Сред бъдещите нови членове са още изборният анализатор и политолог проф. Димитър Димитров, предложен от НПО. Кандидатури на ГЕРБ са синът на проф. Александър Джеров - Мирослав Джеров. Останалите трима са досегашни членове на комисията - Мария Бойкинова, Йорданка Ганчева и Георги Баханов.

От ГЕРБ подканиха БСП да дойдат в парламента, ако трябва и като посетителска група, за да си изберат номинираните за членове на ЦИК и от своя страна гарантира, че неговата партия ще ги подкрепи до един.

От ДПС засега няма сигнали, че смятат да сменят някой от своите представители.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе