Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов не разписал вота за магистралите

Цветанов не разписал вота за магистралите

София. Името на Цветан Цветанов липсва под вота на недоверие на кабинета "Орешарски" за регионалната политика, който бе от ГЕРБ в четвъртък. Вторият човек в бившата управляваща партия отказа да обясни защо не е сложил парафа си под искането въпреки настоятелните въпроси към него в кулоарите на парламента. Дясната ръка на Борисов обаче отклони обвиненията, че не е съгласен с вота.

Дебатите по искането за ново недоверие ще са в сряда. По правилник разискванията се провеждат не по-рано от три дни и не по-късно от седем след внасянето на вота в деловодството на парламента. Гласуването е 24 часа след края на дебатите.

ГЕРБ обаче отново няма да се регистрират, ако БСП, ДПС и "Атака" не съберат кворум. Все още не е ясно дали този път националистите ще са в зала. Ден преди дебатите пък започва мюсюлманският празник Курбан Байрам, на който традиционно част от депутатите на ДПС отсъстват от парламента. Той продължава три дни, което означава, че мюсюлманите в Народното събрание може и да не присъстват на разискванията и гласуването. От ДПС обаче вероятно ще бъдат на работа да защитят правителството.

Междувременно депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова заяви, че до края на годината ще бъде внесен и вот на недоверие за здравеопазването.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе