Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов намекна за лобизъм при чиповете

Цветанов намекна за лобизъм при чиповете

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов реагира остро във фейсбук по повод на обвинения на реформатори, че стопира вкарването на чипове в личните карти. "Когато не се отговаря с аргументи, а с извиване на ръце и ултиматуми, става дума за чист лобизъм в полза на определени фирми. Това няма как да го допуснем и ГЕРБ няма да толерира подобен подход!!!", написа Цветанов в социалната мрежа. 

"Днес чух и прочетох доста неща по свой адрес във връзка с отхвърлените текстовете от Закона за електронната идентификация. Силно съм изненадан от тази хиперреакция на някои кръгове! Първо, тези два параграфа е предвидено и сега в законопроекта да влязат в сила през април 2017 г. Ако дотогава МВР не може да подготви смислено изменение на Закона за личните документи и да го внесе за приемане, значи говорим за нещо друго! Когато излагам юридически аргументи - съм ретрограден! Но никой не слага правен аргумент срещу моите мотиви, а само клишета! Сигурно така мислят и вносителите на чипове!", казва председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов е категоричен, че няма да допусне компрамиси, "още повече, когато става дума за сигурността на личните документи и за националната сигурност". "Да си прави някой експерименти, за да обслужваме интересите на заинтересовани кръгове? Няма как до стане! Пък нека да казват, че съм ретрограден!", завършва зам.-председателят на ГЕРБ. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе