Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Коалицията ще остане стабилна

Цветанов: Коалицията ще остане стабилна

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира в "Годината" на Дарик, че "коалицията ще остане и ще имаме стабилно правителство". Според него с направеното през 2015 г. България се е върнала в единствения възможен път - европейския.

"Имаме много по-добра перспектива от края на 2013 и средата на 2014 г. Страната ни прие разумен бюджет за 2016 г. Постигнахме консенсус по важни теми. Освен това не увеличаваме дефицита, а той се намалява. По данни на МФ към края на септември имаме над 2 млрд. лв. повече приходи спрямо 2014", каза още той и бе категоричен, че е независим при дебатите за съдебната реформа, въпреки делата срещу него: "Ако сте проследили началото и влизането ми в политиката, винаги съм бил последователен. Нищо няма да промени целите ми и начина ми на изразяване на мнение."

"ГЕРБ успя да мине и през период на опозиция, имаше политическа криза, нестабилност през 2014 г. Страната изпускаше ясния си път и това, което направихме, беше да запазим хладнокръвие и да не влизаме в риториката, наблюдавана у някои политици последните дни", каза още Цветанов.

По думите му на агресията не трябва да се отговаря с агресия: "Деконструктивно е за нашите деца. Какво мога да доведа в политиката, ако задоволя моето лично его?"

Цветанов обясни, че решаване на конфликта в Близкия изток е решението на проблема с бежанците, както и съоръжения, които да спират трафикантите и екстремистите. "Когато има сигурност, даваш пълната гаранция за свободата. Дори някой път да ни бъдат ограничени правата, сме длъжни да гарантираме да няма жертви", добави той.

"По този начин, както беше представена реформата при полицаите - с внезапно ограничаване на тези компенсации за служители, смятам, че не беше правилно. Разбира се, в диалог могат да се решат нещата. Призивът ми тогава беше, че комуникацията е нарушена, но това нещо беше много подобрено, аварийно, последните седмици", заяви Цветанов относно реформата на МВР.

"Смятам, че е нереалистично да се гласува електронно на президентските избори. Трябва да има пълна гаранция, че няма да има пробив в системата. Така че „Да" за електронното гласуване, но при спазване на пълните гаранции, че няма да има пробив", завърши Цветан Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе