Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов в НС като нещатен сътрудник на ГЕРБ

Цветанов в НС като нещатен сътрудник на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се връща в Народното събрание като нещатен сътрудник на парламентарната група. Това става ясно от "https://www.parliament.bg/bg/parliamentaryregister парламентарния сайт, съощава "Сега".

Това става десетина дни след депутатската му оставка заради "Апартаментгейт" и тържественото му оттегляне от парламента с подарък маратонки.

Цветанов, който беше председател на парламентарната група на ГЕРБ и на вътрешната комисия, се прости с тези два поста, но остана зам.-председател на партията и ръководител на предизборния ѝ щаб.

Цветанов обяви, че "няма драма" с оставката му и заяви, че ще продължи да поддържа "тесни връзки" с групата на ГЕРБ и да помага на новия ѝ председател Даниела Дариткова.


Сега се разбира, че Цветанов ще продължи да присъства в Народното събрание макар и не като депутат, а като нещатен сътрудник на ГЕРБ.

 Депутати от ГЕРБ обясниха пред Mediapool, че Цветанов е включен в списъка със сътрудниците, за да има лесен достъп до Народното събрание, а такъв му трябвал защото е зам.-председател на партията и се занимава със структурите. Иначе ще трябва всеки път, когато реши да отиде в парламента, да се предупрежава охраната.

В понеделник премиерът Бойко Борисов обяви, че е ядосан на Цветанов, защото заяви в Панорама, че няма кой да го накаже. " Как може да говори така? Може да ни накаже Господ, може да ни накажат хората. Мога да го накажа и аз. И го направих", възмути се Борисов на брифинг в Министерския съвет по повод КСНС, докато редом до него беше вицепремиерът Томислав Дончев.

Решението за оттеглянето на Цветанов от парламента беше обявено след среща с премиера, която се проведе веднага след завръщането на Цветанов от САЩ.

Оставката му беше предшествана от оставките на Цецка Цачева като правосъден министър и на двама зам.-министри. Всички те се разделиха с постовете си заради скандала с луксозни апартаменти, закупени на цени под пазарните

В следващите дни  последваха още оставки - последните са на депутата от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев и на зам.-областния управител на област София Томи Николов.

Има сигнали и медийни разкрития за още политици, което означава, че краят на оставките може би не се вижда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе