Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов взе да говори като царя

Цветанов взе да говори като царя

 

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов започна официалните си обиколки из страната с отбрани хора на кръглите маси на Евроатлантическия си център.

Знаково първата среща бе в доскоро негов град-крепост Русе, където се изказа като бившия цар Симеон Сакскобургготски относно бъдещия си политически проект - ще каже,  когато му дойде времето. Излъска овехтелия имидж на предишния кмет Стоилов, захапа ГЕРБ за корпоративни интереси в града и преповтори изцяло тезата на умните и красивите, че за свалената цена на газа заслугата е на Евпопейската комисия , а управляващите и Русия са допуснали години наред да плащаме солена цена.

 „Ние говорим с хората за реалните неща, които трябва да се случат. Това, което бих предприел като действия, ще го направя публично, когато дойде необходимия момент да го направя. Това за 19 април са тълкувания и спекулации, отрекох за подобна дата и подобно събитие. Единственото, което мога да кажа, че действително в срещите, които правя ежедневно, дори и днес има хора, които казват, че трябва да се направи политически проект, защото център-дясно избирателят не е представен политически“, обясни Цветанов, цитиран от briag.bg.

„За мен бившият кмет Пламен Стоилов е достоен човек, един добър кмет, който успя през всичките тези години да направи много добри политики и да реализира много европейски проекти. А това, което се случи с номинацията на общинския ръководител, вие сами можете да направите анализ и да си дадете отговор дали съм прав и дали това, което хората са ми казали за корпоративни интереси, са били искрени, когато са ми го казали. Но е факт, че когато беше обявен този кандидат, след една седмица беше казал, че за него не представлява интерес да бъде общинският кмет. Само да кажем, че просто не си бяха направили труда да направят проверка дали наистина отговаря на условията за уседналост“, коментира Цветанов.

 „Всички чухме, че на Трети март цената на газа пада с 40%. Преди година започна процедура от Европейската комисия и щеше да бъде наложена много тежка санкция срещу Газпром за монополното му влияние, а не е жест от Русия. Да благодарим на Европейската комисия за това, което направи за България, защото освен нас Естония, Латвия, Полша са в същото положение. Цената за газта се намалява, разбира се за България най-осезаемо в процентно отношение. Но никой не си задаваше въпроса защо през всичките тези години плащахме толкова скъпа газ на нашите „големи“ приятели от Русия, както се представят през всичките тези години и както се представяше от всички, които имат компетентност да говорят по тези въпроси", заключи Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе