Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Европол не се използва адекватно

Цветанов: Европол не се използва адекватно

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в ефира на БНТ, че Европол не се използва адекватно. Цветанов даде своя коментар за случилото се в Брюксел в началото на седмицата и терористичните атаки.

"Съществува сериозен дефицит от общата политика на ЕС, защото намеренията и заявените позиции в последните години е да се борим срещу потенциалните заплахи от тероризъм", каза той и добави, че има тежка организирана престъпност, взимат се решения, гласуват в ЕП, но в последствие няма съпричастност за изпълнение на тези ангажименти от всяка една държава от ЕС.

"Съответните системи за сигурност в страните трябва да бъдат интегрирани. Имаме обаче една система, която не се използва адекватно от всичките държави", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Не всички държави изпълняват ангажимента си по обмяна на информация и подаването информация към Европол, защото там има файлове и за наркотици, за противозаконно отнемане на МПС и за други видове престъпления и разбира се за заподозрени лица за тероризъм. Това дава възможност тази база данни да не бъде пълна, нито да се направят адекватните анализи, нито може да се прихванат престъпните мобилни групи, които могат да осъществят придвижване на територията на ЕС. Вижда се, че извършителите на терористичните актове в Париж са жители на Белгия и това създава допълнителни трудности при липсата на тази информация", каза Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе