Извънредни новини

ЦСКА продаде акции за 242 000 лв.

ЦСКА продаде акции за 242 000 лв.

София. 80 890 продадени акции на стойност 242 670 лв. Това е най-краткото обобщение от първия ден, в който ЦСКА, а и въобще български клуб излезе на борсата.

Много или малко е, спориха "червени" запалянковци. Най-точният отговор даде един от тях - как да се прецени нещо, което не е правено досега? Иначе сухите цифри. На борсата за 7 часа бяха осъществени общо 809 сделки за средно 99,99 броя акции. Или средно фенът на ЦСКА бъркаше в джоба си с 299,97 лева.

Най-често закупуваният пакет акции беше от 10 бройки. Най-голяма сделка - за 4727 броя (или 14 181 лв). Остават обаче още доста ентусиазъм, а със сигурност и намесата на акулите, за да се стигне до изискуемия минимум - още 1,4 млн. акции от пуснатите на борсата 3 милиона. Иначе всички получават парите си обратно, което би докарало и загуба на ЦСКА предвид таксите и комисионите по преводите.

В мрежите стигна и доста обезпокоителна информация за предлагането на акции в провинцията. Повечето клонове на банки там не бяха чували, че ЦСКА излиза на борсата. От Габрово алармираха ръководството на клуба, че 20 запалянковци обикаляли цял ден от офис на офис, но никой не им взел парите. Ясно е положението в градове "под" окръжните, макар че имаше приятни изключения. Като Троян например. Иначе опашка се изви на "Армията", където инвестиционен посредник отвори каса с извънредно работно време. Тя работи и утре.

Приятно изненадан от старта

на кампанията с акциите остана изп. шеф на ЦСКА Сашо Тодоров. "Платените средно близо 100 лева на сделка са дори над очакванията ни. Интересът не спираше през целия ден, както и опашките на "Армията". Темповете са добри за нещо, което се прави за първи път", обясни финансистът пред "Стандарт". "За проблеми ни алармираха почти от цялата провинция. Трябва да похвалим задължително Инвестбанк и ОББ, които са създали отлична система, така че акции могат да се купят от абсолютно всеки техен клон. Не случайно близо 300 от сделките са минали през ОББ. Очаквам през следващата седмица и други банки да се отърсят от съмненията".

Според Тодоров големите инвеститори ще се включат в покупката на акции. Той е абсолютен оптимист, че ЦСКА ще продаде необходимия минимум в 15-дневния срок и няма да се стига до удължаването му.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе