Извънредни новини

ЦСКА посече в края "Созопол"

ЦСКА посече в края

"Червените" приеха тъмната страна и прекъснаха мача

Изненадващо и с голяма доза късмет ЦСКА стигна полуфинал за купата на България. "Червените" се измъкнаха срещу участника в "Б" група "Созопол" на "Армията". Резултатът бе 3:0, но домакините трябваше да треперят чак до 78-ата минута, когато Преслав Йорданов откри. Нападателят добута една топка и тя малко лековато се оплете в мрежата зад вратаря на гостите. Преди това от "Созопол" имаха няколко отлични шанса за гол. Гостите претендираха и за дузпа, но реферът Георги Игнатов прецени, че няма такава.

Феновете на ЦСКА отново не пропуснаха да се проявят. Може да се каже, че "червените" приеха тъмната страна. В началото на второто полувреме ултрасите от сектор "Г" вдигнаха огромен плакат на известния герой от сагата "Междузвездни войни" Дарт Вейдър. Около него пък останалите фенове си сложиха маски на армията му - клонингите. Не стана ясна причината за странната хореография. Малко след това пък двубоят бе прекъснат за около 10 минути. Привържениците запалиха десетки факли и задимиха терена. Наложи се реферът Георги Игнатов да изчака вятърът да издуха пушека.

След края на двубоя част от феновете пък нахлуха на терена и започнаха да се радват с играчите като малки деца на коледна играчка.

"Прекрасна игра за нашите футболисти. Направихме най-доброто, което можехме. Не се съмнявах, че ще бием. Момчетата бяха перфектни. Имахме много по-сериозни мачове през годината. Намираме се сред четирите най-добри отбора за купата. Още не съм направил нищо, което да ме задоволява. Не сме в положение да искаме съперник. За тази една година откакто съм треньор вече забравих, че съм бил футболист", заяви треньорът на ЦСКА Христо Янев.

Ученици на Шойлев вдигат на крака Бранеков

Защитникът на ЦСКА Александър Бранеков се довери на двама от най-талантливите ученици на покойния проф. д-р Димитър Шойлев след тежката контузия на коляното, която получи преди по-малко от месец. 28-годишният футболист скъса предна кръстна връзка в мача на "червените" срещу "Балкан"/Варвара/. Той е опериран успешно от д-р Венцислав Тимушев и д-р Георги Дамянов в Специализираната болница по ортопедия и спортна медицина "Проф. Димитър Шойлев". Двамата лекари са оптимисти, че Бранеков ще се върне на терена след 6-8 месеца.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе