Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цонев: Цветанов прилича на късния Местан

Цонев: Цветанов прилича на късния Местан

"Откога вярваме на Цветан Цветанов"? С този риторичен въпрос депутатът от ДПС Йопдан Цонев отговори на обвиненията на бившия втори в ГЕРБ, че се уволнявали чиновници по списъци на ДПС. "Когато говореше за лекарите - излъга ли?, Когато говореше за подслушванията - излъга ли", припомни Цонев пред Нова тв. И заяви, че Цветанов му прилича на късния Местан - изгонен от партията за хиляди грехове, а се опитва да продава евроатлантизъм. 

"Всеки, който има проблем и иска да бъде забелязан, се качва на гърба на ДПС. Нишата за евроатлантизъм обаче е заета, Кръстев и Прокопиев я продават от 20 г.", каза още Цонев. Той нарече клише твърденията, че ДПС, Доган и Пеевски управляват България. "Който започне да повтаря това клише, рейтингът му от 2% се вдига на 6. Визирам Христо Иванов", каза Цонев. 

Депутатът обяви, че ДПС е изразила подкрепата си за протеста, но за онази част от младите хора, които искат реформи, за които и Движението настоява от 20 г. Но е против поругаването на символи, като герба, трибагреника и хвърлянето на яйца по значими сгради.

Цонев също каткегорично отрече, че ДПС управлява задкулисно заедно с ГЕРБ. "От първия ден на този кабинет сме казали, че искаме той да бъде свален. Подкрепяме вотовете на недоверие", посочи депутатът. И подчерта, че ДПС няма да бъде глуха опозиция, когато става въпрос за важни неща - евроатлантическата посока, опазването от Русия. Според Цонев на покупката на изтребители не трябва да се гледа като на търговска сделка, както го прави президентът, а като на опазване на националната сигурност. 

Депутатът каза още, че най-много се съмнява в думите на Валери Симеонов, според който премиерът отстранил министри заради съмнения за връзки с ДПС. "Какви връзки? Дори портиерите от училищата изгониха заради турските им имена и ДПС. Хората на Движението са пометени от тази власт", каза Цонев.

Ще внесем парламентарно питане до министъра на културата да каже на кои медии не е ясен собственикът. Защото имаме закон, който задължава медиите да обявят собственика си. Ако някой не го е направил и има неясноти, той да си понесе отговорността заради критиките от Брюксел в евродоклада. Учудени сме от констатацията за прозрачност на медиите", посочи Цонев. 

По думите му, в Европа няма забрана политици да притежават медии, например Берлускони. "Имаше критики за разпространението на вестници - ето, сега то е държавно", каза още Йордан Цонев.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе