Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

В ГЕРБ смятат, че скрита цел на БСП е отново да яхне публичните финанси

В ГЕРБ смятат, че скрита цел на БСП е отново да яхне публичните финанси

Това, което предлага БСП, е нескопосан опит на социалистическия доктор Франкенщайн да създаде чудовище, което да яхне публичните финанси, заяви на брифинг експертът от ГЕРБ Антон Тодоров, цитиран от Агенция Фокус. „Това, което чухме във „Визия за България" и в казаното на Бузлуджа днес ни води до един извод - че това е „тържество на бесовете", коментира той.
„Това, което БСП предлага е див популизъм", обяви Тодоров. „Много скъпо ни струват седенките на БСП, те хапват и пийват", посочи той. „Можем да кажем, че БСП води активен задгробен живот, претенцията ѝ да се добере до властта трябва да се смята за заплаха за българите", обясни Антон Тодоров. „Страната ни има експорт от 52 млрд. лева - няма да чуете това от нито един член на БСП", каза още той.

БСП е в период, в който се опитва да смени политическия си пол, от социалисти да станат консерватори, каза на същия брифинг депутатът от ГЕРБ Тома Биков. „Говоренето на БСП разделя обществото, прави единството невъзможно", обяви той. „Това е симптом за загуба на политическа идентичност и на криза на идентичността в БСП", коментира Биков. „Корнелия Нинова заговори за християнски ценности, докато е лидер на социалистическа партия, която се уповава на Маркс", посочи депутатът. „БСП са единствената обществена група, която празнува кълнейки и хулейки други хора. Ние си подаряваме подаръци или палим свещи, така отбелязваме празници", каза още той.

„Визия за България" е сборник с есета от слаби автори, е мнението на друг депутат от ГЕРБ - Александър Иванов за предложената от БСП „Визия за България". „Една трета съдържа неясни послания, една трета съдържа отломки от програма им, с която загубиха изборите, една трета са глупости", обяви той. „С тяхната програма ще останем в периферията на Европа", коментира Иванов. „Тази програма не съдържа нито една скала, нито една графика или скала. За мен като икономист е трудно да я коментирам", посочи депутатът. „Без никаква икономическа обосновка, искат да се заиграят наново с управлението, което за радост не им беше дадено от избирателя вече 10 години и с право", каза още Иванов.

Основна мисия на политиците е да поемат негативната енергия и да я превръщат в ефективни решения, а не да хвърлят омразата си и да я преработват в глупост. Това прави БСП, откакто Корнелия Нинова е лидер, каза още Тома Биков. „ГЕРБ не са депутатите и министрите, ГЕРБ са 1,1 млн. души", посочи той. „Те част ли ще бъдат от народа, за който говорят. Кого нарича народ Корнелия Нинова, само избирателите на БСП ли са народът", попита Тома Биков. „Това е опасно за обществото, не за ГЕРБ. За нас БСП са лесен противник", заяви той. „Избирателите ни преживяват тежко тези обиди, те също имат нерви. Непрестанно се опитваме да ги успокояваме", каза още той.

Ако нямаше давност на приватизационните сделки Корнелия Нинова щеше да отиде в Сливен, северно изложение, твърд нар и много строги надзиратели, категоричен бе Антон Тодоров. „След приватизацията на „Техноимпекс" има източване на стотици левове с фиктивни договори с адвокати от Мароко", обяви той. „Не мога да разбера с кои очи говори тя за приватизация. Ако си част от проблема, няма как да си част от решението", коментира Антон Тодоров.

В отговор на въпрос докъде са стигнали сигналите на ГЕРБ в Прокуратурата той обясни: „Сигналът за Елена Йончева е пресен, очакваме до есента Прокуратурата да реагира". „По сигнала ни за Златица има второ досъдебно производство, Специализираната прокуратура работи", посочи той. „Самата БСП видя какъв е кметът на Сопот Деян Дойнов и го изгониха, както и заместника му", обяви Тодоров. „Дори и БСП са видели какви са техните хора", коментира той и допълни, че ГЕРБ са осветлили случая. „Президентът Румен Радев трябва да ни благодари или поне да бъде доволен", каза още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе