Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цецка Цачева: Работя 10 години, имам спестявания

Цецка Цачева: Работя 10 години, имам спестявания

„Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи“, заяви пред БНТ подалата оставка правосъдна министърка Цецка Цачева по повод скандала с апартаментите, закупувани от политици при подозрителни обстоятелства..

Цачева беше категорична, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано.

Според Цачева вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.

Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя г-н Борисов да се завърне в България от Брюксел, коментира Цачева.

Тя напомни още, че в петък сутринта е поискала да бъдат извършени проверки и установени фактите дали има отношения с фирмата продавач, както и произхода на средствата.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, каза Цачева и допълни, че се е консултирала с нотариуси и адвокати. Да оставим проверката да установи кое как е, призова тя.

Цачева заяви, че е направила всичко възможно, за да облекчи партията, премиера, лидера на ГЕРБ, правителството за предстоящите избори. „Давам си сметка, че ситуацията се развива и в предизборна кампания, каквито неща обикновено се случват. Ще направя всичко възможно по никакъв начин те да не се отразят на кампанията на ГЕРБ и нейната победа“, допълни министърът в оставка.

На въпрос дали ще остане в политиката, Цецка Цачева отговори: „Днес съм министър в оставка. Утрешният ден ще бъда министър в оставка в отпуска, какво ще се случи в сряда, четвъртък, след гласуването на оставката ми, е въпрос, чието решение ще взема аз, заедно с моето семейство“. Министърът в оставка категорично заяви, че няма никакви взаимовръзки с фирмата „Артекс“ и призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. „Отговарям само за себе си. Имам само този апартамент“, коментира тя и посочи, че по декларации може да се проследи, че цялото ѝ имущество, с което е влязла във властта, е заменено за този апартамент. Цачева обърна внимание, че имуществото ѝ не е придобивано от приватизационни сделки. „За тези десет години имам някакви спестявания. Всичко това го има в декларациите, нека се проследи“, заяви още Цачева.

По повод имота на Цветан Цветанов, министърът в оставка призова да не я вкарват в схеми и разсъждения по тази тема.

„Аз съм тук пред вас в лично качество, коментирам лично поетите от мен действия и стъпки. Чакам резултата от проверките, като считам за коректно до момента, в който се гласуват оставките да бъда в отпуск. Заради това съм поискала да ми бъде разрешен този отпуск“, допълни още Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе