Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цачева проверява бонусите в Агенцията по вписванията

Цачева проверява бонусите в Агенцията по вписванията

Проверка на кого, защо и какви бонуси са дадени в Агенцията по вписванията нареди правосъдният министър Цецка Цачева. При нарушения ще бъда безкомпромисна, обеща тя на извънреден брифинг във връзка със скандала с изплатените близо 600 000 лв. бонуси на служители в Агенцията по вписванията. Те са за добри резултати, включително за август, когато Търговският регистър се срина за 18 дни.

Служителите в Търговския регистър, виновни за срива на системата, не са получили допълнителни възнаграждения, обяви по-рано днес шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

Министър Цачева обясни, че е провела разговори с изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, която я е уверила, че разпоредбите на наредбата за допълнителните възнаграждения на държавните служители и вътрешните правила са стриктно спазени.

"Най-вероятно срещу тримата служители, отговорни за срива на Търговския регистър ще се предприемат мерки, но докато тече разследване за виновни не можем да говорим", обяви от своя страна шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева

„Ако тези хора успеят да докажат, че са невинни, ще останат на работа, а ако не - няма да има причина не само да получават бонуси, а да продължат да работят за този работодател", допълни Козарева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе