Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цецка Цачева: Всички предписания за Агенцията по вписванията са направени

Цецка Цачева: Всички предписания за Агенцията по вписванията са направени

Всички предписания на инспектората на Министерството на правосъдието за Агенцията по вписванията са направени, но от тях не следва оставката на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на извънредното заседание на парламента.

„По сигнал на бивш служител на Агенцията по вписванията инспектората на Министерството на правосъдието е извършил проверка по конкретните теми в жалбата на дамата, която е отправила сигнала. Сигналът приключва с три задължителни указания към изпълнителния директор. Първо, констатирано е, че част от личните досиета на служителите са били в нейния кабинет, а те трябва да се съхраняват в звеното за човешките ресурси. Втората препоръка е да се преустанови практиката с болничните листове. Третото е да се предприемат действия за конкурс за попълване на щатните бройки", обясни Цачева.

Тя посочи, че не е вярно, че не е реагирала на отправеното предложение от инспектората. „Поисках писмени обяснения от г-жа Даскалова. Тя обаче оспорва доклада на инспектората на Министерството на правосъдието пред главния инспекторат в Министерски съвет, който от своя страна излиза с три препоръки към работата на инспектората в Министерството на правосъдието и заявява, че изпълнителните директори на изпълнителните агенции подлежат на друг ред и при тях не следва да се образува дисциплинарна отговорност. Излиза, че това, което съм могла да направя, е било аз да прекратя договора на г-жа Даскалова като изпълнителен директор. Защо? Защото са намерени няколко досиета на служители в нейния кабинет?", коментира Цачева.

Правосъдният министър обясни, че и трите предписания на инспектората са направени. „Но не смятам, че от тях следва да се прекрати трудовият договор на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията", коментира Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе