Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП трябва ясно да заяви, че иска властта

БСП трябва ясно да заяви, че иска властта

БСП трябва ясно да заяви, че иска властта. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов във "Факторът Кошлуков" по Канал 3. И изтъкна, че основната задача, която стои пред партията в следващите месеци до конгреса на 7-и и 8-и май, е да докаже, че е единствената алтернатива на сегашното управление и на модела "Борисов".

Освен за конгрес, БСП трябва да започне да се готви сериозно и за предсрочни парламентарни избори, добави Паргов.

"Мантри от рода на: "Ние искаме властта, но не на всяка цена" не бива да се чуват от нито една от личностите в партията. Не трябва да има никаква уклончивост и несигурност в тази посока. БСП ясно трябва да заяви, че иска властта, категоричен бе той.

"В момента с експерти обсъждаме различни икономически секторни програми, които трябва да развием в национален план. Важно е да сме готови с решения на икономическите проблеми в държавата. Това е част от подготовката ни за предсрочните парламентарни избори. България има нужда от нова управленска конфигурация. А в момента четворната коалиция, която беше формирана под европейски натиск и с бабуването на Меркел и най-вероятно на Юнкер, стигна до задънена улица. И все по-трудно ще й става да управлява", каза още представителят на БСП.

Предстоящият конгрес ще бъде много важен за бъдещето на БСП от гледна точка на това какъв сигнал към обществото ще даде ръководството на партията и как то ще я позиционира в политическото пространство през следващите 3-4 години, обясни лидерът на столичните социалисти.

Основната задача на бъдещия председател на БСП ще е да я върне в управлението до две години, категоричен бе Паргов.

"Разбира се, това зависи не само от лидера, но и от всички нас. Ясно е, че една птичка пролет не прави, обясни той. - Левицата, за разлика от десницата, не се обединява около личности, а около политики. След оттеглянето на Сергей Станишев през 2014 година и с избирането на Михаил Миков си помислихме, че това ще е решението на всичките ни проблеми. Но се видя, че не е така. Тоест вината за случващото се в БСП не е у един или друг лидер, а трябва да я търсим в начина ни на мислене, в поведението ни. Точно това трябва да променим сега, ако искаме да не си говорим за БСП в минало време. Защото политиката е разговор за бъдещето".

Калоян Паргов разкри, че е обсъждал преди седмица с председателя на БСП Михаил Миков идеята за обща лява кандидатура за президент. "Мислим в тази посока, каза той. - Да разширим кръга, да поканим АБВ и Д21, за да изберем кандидат за президент на цялото ляво. Другият вариант е стандартният - новите ръководства по места да предложат кандидати, Националният съвет да гласува и да избере кандидат-президентската двойка. Това обаче няма да реши проблема с мотивацията и кондицията на нашите избиратели".

Председателят на БСП-София също се пошегува с Георги Първанов от АБВ, на когото Михаил Миков преди няколко дни "връчи" Оскар за ролята му на социалист. "Аз бих му дал "Златна малинка" за зле изиграна роля на социалист, каза Калоян Паргов. - Оскарът е за блестящо изпълнение. Мисля, че има още какво да се желае от АБВ в тази посока, предвид присъствието й в дясно-центристкото управление в момента".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе