Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Гришо триумфира с първа за България АТП световна титла

Гришо триумфира с първа за България АТП световна титла

Григор Димитров вдигна на крака трибуните в Стокхолм. Хасковлията спечели първа титла от АТР тура в кариерата си, след като победи световния номер 3 Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4 във финала на турнира.

Успехът на Гришо е невероятно постижение за родния спорт, като никога досега българин не бе стигал до трофей от световния тур. Двубоят бе изпълнен с дълги разигравания от дъното на корта, а нашият тенисист се бори здраво за всяка точка. След последната спечелена легна на земята от щастие и закри очите си. Обезумял от щастие, Димитров разцелува хората от екипа си, сред които бе и новият му треньор Роджър Рашийд, и поздрави феновете, които развяваха трикольора ни. После раздаде множество автографи.

С триумфа си в Стокхолм Григор спечели 250 точки за световната ранглиста и 95 700 евро от наградния фонд. След доброто си представяне в шведската столица той ще се изкачи с шест места в ранглистата и от понеделник ще заема 22-ро място, което е най-доброто постижение в неговата кариера.

"Мечтата ми се сбъдна. Залят съм от положителни емоции. Нямам думи. Този турнир е много специален за мен, тук винаги се чувствам като у дома си", сподели развълнуван Димитров и веднага бе затрупан от похвали. Една от тях дойде, разбира се, от гаджето му Мария Шарапова. Тя сподели по случая: "Това е наистина специален момент!"

В телефонен разговор с президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков премиерът Пламен Орешарски изпрати своите поздрави на победителя. „Григор Димитров сбъдна една от своите. Важно е да продължава да мечтае смело", отбеляза той, цитиран от пресцентъра на правителството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе