Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Ли На триумфира на Australian Open

Ли На триумфира на Australian Open

Мелбърн. Ли На спечели първия си трофей от Australian Open. 31-годишната китайка победи на финала със 7:6 (3), 6:0, словачката Доминика Цибулкова, поставена под №20. Китайката имаше два загубени финала в Мелбърн (2011, 2013), но днес триумфира след 1 час и 37 минути игра.

Ли спечели турнира след само един загубен сет - в третия кръг срещу чехкинята Луцие Шафаржова, когато китайката спаси и мачбол. Цибулкова също бе загубила само сет в първите си шест мача - на 1/8-финалите срещу рускинята Мария Шарапова.

В първото си участие на финал на турнир от "Големия шлем", 24-годишната словачка оказа сериозна съпротива на съперничката си в първия сет, но във втория рухна и трофеят отиде в ръцете на Ли.

Победителката не скри радостта си, но не забрави да поздрави своята опонентка на финала Доминика Цибулкова.

"Най-после успях. При последните си два опита бях доста близо, но така и не се получи. Радвам се, че сега спечелих този турнир. Поздравления за Доминика, която игра толкова добре, както и за нейния лагер. Поздравления за моя агент, терапевта ми Алекс, заради когото нямам сериозна контузия през последните години. Благодаря и на Карлос за тренировките през седмицата. Искам да благодаря и на съпруга си, който вече е много известен в Китай. Благодаря му, че винаги е бил до мен и ми е помагал. Много е забавен и често ме забавлява. Благодаря на всички фенове, прекрасни сте. Радвам се, че идвахте и подкрепяхте тенисистките. Благодарности и за организаторите за този фантастичен турнир. Обещавам, че ще се върна тук", заяви Ли.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе