Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Изслушват трима министри заради парк "Странджа"

Изслушват трима министри заради парк

София. Трима министри ще бъдат изслушани по време на парламентарния контрол в петък по казуса за природен парк "Странджа".

Това са министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, на регионалното развитие Десислава Терзиева и министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, предаде БНР.

Депутатът Румен Ненков посочи, че темата е с обществено значение, не само заради протестите, но и заради заплахата от санкция от ЕС заради строителството. Първоначалното предложение беше изслушването да е в четвъртък, но по предложение на БСП изслушването ще е петък.

В момента депутатите обсъждат решение за прекратяване на процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Късно снощи БСП и ДПС поискаха прекратяването. Това стана, след като за поста на главен съдебен инспектор беше предложена единствено Веселина Тенева от Върховния административен съд.

Мая Манолова обясни, че липсата на конкуренция е дискредитирала кандидатурата. ГЕРБ оттеглиха предложението си за процедурните правила, които предвиждаха удължаване на срока за избор на инспектор.

Очаква се още днес правната комисия да обсъди нови правила.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе