Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Хиршер с трета поредна победа в гигантски слалом

Хиршер с трета поредна победа в гигантски слалом

Аделбоден. Трикратният носител на големия кристален глобус в алпийските ски Марсел Хиршер (Ав – на снимката) спечели без проблеми и петия гигантски слалом за световната купо в Аделбоден. Пред 25 000 зрители на и около финала на пистата „Кьонингсбергли" звездата на австрийците поведе убедително още в първия манш.

Миналогодишният победител Феликс Нойройтер (Гер) бе втори, а френската звезда Алекси Пинтуро трети. Кралят на гигантския слалом Тед Лигети (САЩ) бе пети на цели 1,25 сек зад австриеца. Във втория манш температурата се качи на 8 градуса над нулата и това затрудни организаторите, и състезатели. Хиршер даде 10-о време във финалното спускане, но големия аванс от първия манш и грешките на съперниците му го оставиха на първото място в крайното класиране. Втори на 1,13 сек е Алекси Пинтуро, а трети на 1,64 сек Хенрик Кристоферсен (Нор). За него това бе първи подиум в гигантски слалом за СК. Нойройтер остана пети, а Лигети е седми. Вторият за голямата СК Шетил Йенсруд бе 11-.и в първия манш, но не завърши втория. Така след днешния 16-и старт от общо 37 в календара Хиршер води в генералното подреждане за Световната купа със 776 т, пред Йенсруд – 624 и Нойройтер – 442. За трофея в гигантския слалом Хиршер пак е първи с 460 т, пред Лигети – 322 и Пинтуро – 310.

За Хиршер това бе шеста победа за сезона (4 гигантски слалом и 2 слалом)и общо 29-а за световната купа (15 слалом, 13 гигантски слалом и 1 градски слалом). В Аделбоден той вече има 2 победи за гигантски слалом и 3 на слалом. По общия брой успехи в швейцарския курорт той изравни великия Ингемар Стенмарк (Шв). Иначе в ранглистата по победи в гигантския слалом в Аделбоден той е с 2, колкото имат Жан Клод Кили и Марк Жирардели. Утре Марсел може да стане първия алпиец с 6 успеха за СК на „Кьонингсбергли". Успеели да спечели и слалома, то за него това ще е втория път след 2012-а, когато взима двете дисциплини в Аделбоден в два поредни дни. Заради бурния вятър в Бад Клинкерхайм от ФИС анулираха насроченото за днес спускане за СК при дамите. Супергигантският слалом в неделя обаче ще се проведе по програма пак там. И двете състезания ще се излъчват по Евроспорт и Евроспорт 2.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе