Извънредни новини

Треньори скочиха срешу формата за Купата

Треньори скочиха срешу формата за Купата

Стара Загора. Селекционерите на Берое и Видима – Петър Хубчев и Антон Велков се обявиха категорично срещу сегашния формат за провеждането на турнира за Купата на България.

„Двата мача са изцяло в услуга на по-силните отбори, а при тази схема на първенството в „А" група са направо излишен луксио. Освен това за реванша след месец и нещо ще забравим дори резултатта, а и отборът ми може дори да не е същия, заяви след първата среща с Берое на стадиона под Аязмото треньорът на севлиевския тим Велков. „Казвал съм го и друг път, и за мен това е най-неудачния вариант, подкрепи го Хубчев. Той даде за пример една Германия, в която малките отбори се молели да им се падне някой именит съперник, за да се пробват и да стане истински празник на футбола. Както беше всъщност преди това и в България – по 1 мач до четвъртфинала, като домакин бе отборът от ниската група.

Иначе в едно тренировъчно темпо и с много пропуски актуалният носител на купата Берое победи убедително с класическото 3:0 съвсем непретенциозния третодивовизионен Видима в първата среща. Два пъти се разписа Атанас Зехиров, който досега не е започвал като титуляр в мачовете на беройци, а третия гол вкара портуалецът Давид Каядо. Твърдото намерение на старшията Хубчев да не даде почивака на основните си играчи преди сблъсъка за Тракия в неделя с водача Ботев – Пловдив, му изигра лоша шега. Още в 30-та минута принудително бе сменен голмайсторът Венци Христов. „Надявам се да е готов за мача в неделя", каза не много уверен селекционерът. Добрата новина все пак е, че изтече наказанието на вратаря Иван Караджов и португалеца Елио Мартинд. Както и известно, след първото полувреме на мача с Нефотохимик в Стара Загора те се сбиха в тунелаи бяха наказани от дисциплинарната комисия с по два мача.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе