Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Отидох в Русия по пътя, трасиран от Радев, но той не беше трасирал нищо!

Борисов: Отидох в Русия по пътя, трасиран от Радев, но той не беше трасирал нищо!

"Отидох в Русия по пътя, трасиран от президента Румен Радев. Той обаче не беше трасирал нищо." Това отговори премиерът Бойко Борисов на народния представител от "БСП за България" Антон Кутев какво е постигнал с визитата си в Москва.

„Щеше ми се да започна и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати. Със сигурност може повече затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото – да работим заедно. Добре, приемаме го", каза още Борисов.

„Вашата закачка с президента Радев не е във ваша полза, защото той има по-висок рейтинг. Явно вие не сте постигнал Вие", отговори му Антон Кутев. Преди това премиерът получи обвинение от опозицията, че не е било постигнато нищо от това посещение.

"Съжалявам за това, че винаги, когато съм идвал в президента вие не искате да свършим някаква работа, а да си изговорите каквото искате. Това, че има по-висок рейтинг не значи нищо. Срещата ми с Путин беше три часа, тя беше предавана на живо. Затова не мога да се съглася с Вас, че нищо не сме се разбрали. Ние говорихме за допълнително количество газ, което ще влезе в страната. Затова бях добронамерен и се обадих и на Румен Овчаров. С Русия имаме договор до 2030 г. Сега говорим за увеличаване на количествата на доставките", обясни Борисов състоянието на газовите доставки и преговорите с руската страна.

ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента, каза още Борисов.

„Винаги, когато съм бил в парламента, вие чакате да дойда, не за да свършим работа", коментира той към БСП. „Вместо да ме питате мен, питайте президента какво е трасирал на срещата си с Путин", изтъкна премиерът.

„Срещата ни беше 3 часа. Толкова пък да не съм разбрал какво ми казва Путин с преводач", коментира Бойко Борисов. „Така започнат разговор, води до такова отношение", обърна се той към БСП.

„На 13 юни се събират всички министри. Мисля, че ще се договорим част от газа да се търгува на територията на България", заяви премиерът. „Използвате случая да се заяждате с мен, да си разменяме реплики. Това не помага на никого", обяви Бойко Борисов.

„Нашите партньори вдясно твърдят, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да вярвам", коментира премиерът. „Като дойде в България, ще го помоля да ви обясни на руски, това мога да направя", каза още той.

Репликата на премиера Борисов бе в отговор на зам.-председателя на ПГ на БСП Антон Кутев, който заяви: „Президентът Румен Радев има по-висок рейтинг от вас и вие очевидно не можете да свикнете с това". „Вие просто не се разбирате с тези хора. Имате съвършено различен начин на комуникация. Трябва да си смените екипа, защото с този няма да се справите", посочи той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе