Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Красимир Каракачанов: Разбирам политическите игрички. Отдавна съм в този цирк! Айде стига с театъра!

Красимир Каракачанов: Разбирам политическите игрички. Отдавна съм в този цирк! Айде стига с театъра!

"На опозицията това й е работата – при всеки повод и във всеки момент да иска оставки. Не съм казал, че е байганьовско да се критикува властта, а че по байганьовски се критикува. Разбирам да кажат, че за година управление на Орешарски са свършили това и това. Разбирам, когато критикуваш, да кажеш кое не ти харесва и как може да стане. А когато ти не си направил нищо и всяко твое управление е свързано с провал, да говориш колко си велик и ще оправиш нещата, ми изглежда чисто партизанско", коментира пред Нова тв Каракачанов и добави:

"Разбирам политическите игрички и политическия театър на БСП. Отдавна съм в този цирк".

"Винаги съм казвал, че политиците трябва да търсят обединение в българския национален интерес, а не това, което ги разединява. Факт е, че българските доходи са най-ниски, но правителството опитва да вземе мерки. Виждате, че не с толкова бързи и радикални мерки, доходите се увеличават. Последната година има увеличаване на доходи на полицаи и военни - за БСП това не са български граждани ли? БСП отново бяха против да се дават още средства за сектор сигурност. Това не са български граждани ли или граждани са само техните избиратели? Айде стига с тези партизански подходи", добави той.

Армията има готовност да прибере тежкоболната Теодора със самолет от Истанбул, но за момента няма такова искане.

Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той обясни, че първоначално е имало запитване дали може да бъде прибрана с военен самолет от Бразилия.

„Може да се осъществи, но нашите специалисти от ВМА, изразиха становището, че този самолет трябва 4 пъти да каца, да зарежда и да излита. Това може да влоши състоянието на пациента. Прецени се, че това не е разумния вариант", обясни Каракачанов.

Той каза още, че пациентката ще бъде транспортирана до Истанбул с частна медицинска фирма.

Началото на разговора в студиото започна с митинга на БСП, на който социалистите поискаха оставката на правителството. Веднага след това трима членове на кабинета, сред които и Каракачанов, дадоха пресконференция, за да отговорят на червените.

„Ако бях на празник или на бира, нямаше да мога да отговаря вчера на БСП", заяви в предаването "Здравей, България" вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той застана пред медиите заедно с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов.

Каракачанов обясни, че на 1 май не е почивал, а с колегите си са обсъдили финансовия аспект на два проекта, свързани с модернизацията на армията.

„На опозицията това й е работата – при всеки повод и във всеки момент да действа", каза той и поясни, че не е казал, че е байганьовски да се критикува властта, а че по байганьовски се критикува. „Факт е, че българските доходи са най-ниски. Виждате обаче, че макар и с не толкова бързи темпове, те бавно и постепенно се увеличават", заяви министърът и добави: „Разбирам политическите игрички и политическия театър. Отдавна съм в този цирк".

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе