Извънредни новини

Томов готов да сдаде властта

Томов готов да сдаде властта

София. Не искам да съм мажоритарен акционер в ЦСКА, следваме модела "Арсенал". Това заяви пред БНТ силният човек на "Армията" Сашо Томов. Естествено, без да подозира какво ще се случи на "Арсенал" във футболно отношение часове по-късно.

"За първи ден добре продавахме акции", каза Томов, "Ще има група по-крупни инвеститори. Това ще даде възможност 10-15 човека да участват пряко в управлението, но те непрекъснато ще бъдат контролирани от останалите акционери. Така клубът ще стане 100% прозрачен. Самият факт, че вчера 800 акционери са стартирали, е показателен. Всичко друго е завист", продължи Томов, "Ако не бяхме ние, в момента нямаше да има ЦСКА, щеше да има синдик. Ние наследихме 35 милиона дълг, в момента е 12 милиона и е обезпечен. Сега ще бъде тежък период, но сега клубът излиза на чиста финансова перспектива. С гордост мога да кажа, че нямаме нови дългове".

Той обеща, че ако феновете застанат зад кампанията, ЦСКА ще си постави "директни шампионски цели". "Ще имаме достатъчно средства и ще може да си позволим по-мащабна селекция", добави реалният собственик на "червените", "Първият резултат е, че клубът е спасен от фалит и е в челото на класирането. Но нека да изчистим всички дългове", каза още Томов. "Смятам, че ще се справим и с лиценза. Парите от акциите няма да бъдат използвани за него", завърши Томов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе