Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Тома Биков: БСП отварят отново раните

Тома Биков: БСП отварят отново раните

Отговорност на настоящия политически елит, включително и от БСП, е да лекуват раните, нанесени на и след 9 септември 1944 г., а не да ги отварят наново, обяви депутатът от  ГЕРБ Тома Биков пред "Фокус". Според него социалистите не трябва да организират и провеждат чествания на тази дата.

И до ден днешен има хора, които почитат паметта на убитите си близки. Когато има политическо насилие, в която и да е държава, остава много тежка рана, защото обществото бива разделено по изкуствен път на жертви и на палачи. Това се преодолява трудно и виждате, че вече 73 години след тази дата раните още са живи. Въпреки че времето отмива част от разделението, то продължава да бъде характерно и може би отговорността е на настоящия политически елит да лекува тези рани, а не да ги отваря наново. Лекуването обаче минава през една много точна оценка на събитията. БСП има огромна роля в това отношение, защото именно в ръцете на партията е да заличат раните, обясни Тома Биков.

Народният представител от ГЕРБ подчерта, че за всяка работеща управленска структура са нужни политическа стабилност и обединено общество.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе