Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Судан с титлата на благотворителния футболен турнир за дипломати

Судан с титлата на благотворителния футболен турнир за дипломати

С оспорван финал завърши благотворителния футболен турнир Ambassadors' League с участието на служители на дипломатическите мисии в София. Шест отбора се включиха в събитието на спортен комплекс „Бонсист" , организирано от Дружество за ООН в България по повод 6-ти април – Международния ден на спорта за развитие и мир, с благотворителна цел.

Шампион след нулево равенство във финала и изпълнение на дузпи стана отборът на Судан, победил трудно в последния мач тима на Иран. Срещата завърши при резултат 0:0, а при дузпите по-тгочни с 4:3 бяха африканците. Преди това, в спор за бронза Франция разгроми Украйна с 6:0, пети в класирането е сборен тим на Дружество за Обединени нации, а шести – също сборен тим Дружество за Обединени нации – доброволци.

За най-полезен играч бе определен Симеон Васев от тима на Дружество за обединени нации, най-добър вратар – стражът на Иран, а най-добър реализатор се оказа Иля Григоров от Украйна, отбелязал 4 гола.

Турнирът се организира със съдействието на Асоциация за подпомагане на академичната общност, УНСС – Катедра физическо възпитание и спорт и Столична община – София-Европейска столица на спорта 2018. Средствата ще бъдат използвани за провеждане на „Училище по права на човека" за деца и младежи от страната. Основната цел на Ambassadors' League да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации. За първа година турнирът се провежда под патронажа на министъра на външните работи Даниел Митов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе