Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВЪВ ВАРНА. Борисов: Поставихме всички теми, заедно с тракийските бежанци /ВИДЕО/

ВЪВ ВАРНА. Борисов: Поставихме всички теми, заедно с тракийските бежанци /ВИДЕО/

ВИДЕО ТУК

Водихме конструктивна дискусия в тази среща, която беше заредена с толкова напрежение, каза премиерът Бойко Борисов след срещата Европейски съюз - Турция.

В срещата ЕС-Турция тази вечер в резиденция "Евксиноград" край Варна участваха председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, президентът на Турция Реджеп Ердоган и българският премиер Бойко Борисов.

Очакванията бяха да няма толкова конструктивна позиция, но съм благодарен и на тримата, че говорихме около това, което ни обединява. Поставихме всички въпроси, които касаят България и Европа. И на двустранните срещи поставихме всички теми, като се започне от тракийските бежанци и изселници. Има доста претенции и от турската страна, но разговорите ще продължат и в съвместни комисии и други срещи и се е надявам да има решения, каза Борисов.

Той уточни, че темата с тракийските бежанци е била въпрос на двустранни отношения, но е билапоставена, защото е била наложена от "един български политик" /имаше предвид Румен Радев, б.р./.

Той изрази надежда до юни да има повторна такава среща и да чистят темите, които от много десетилетия не са решавани и не са поставяни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе