Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Темата "Бойкот" е безобразие и фалшива новина

Борисов: Темата

Ако вчера не бях приел протестиращите от „Емко", щяха да застанат под прозорците на президентството и да блокират работата на КСНС. Обадих се и казах, че ще закъснея, обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, след срещата за "Емко", която продължи 2 часа и половина. 

Лесно е да стоиш отстрани и да се опитваш да яхаш една или друга вълна. Не бяха далеч годините, когато държавните военни заводи нямаха поръчки. Обикалях и се молех, за да може хората да взимат заплати там, продължи той, цитиран от "Блиц".

Трябваха ми два дни, защото когато има „Кинтекс" като държавен посредник и частни военни заводи, винаги могат да се направят много спекулации. Дали работниците са на частна работа, или на държавна, и двете са ни еднакво мили. Разрешил съм на „Кинтекс", на Министерството на икономиката държавни и частни компании да работят съвместно, за да се справим качествено и в срок. Много хора ще си отдъхнат. Нито е имало рекет, нито натиск, добави той и разкри, че е бил помолил министрите да не пътуват.

Снощи с изумление разбирам, че бойкотираме президента и днес се развива тема „Бойкот". Що за безобразие. Това е 100% фалшива новина! Който я е пуснал, без да провери 20 участници, дали това е истина и е пуснал такива внушения... Има 20 свидетели плюс стенограма. Ако лъжа, ме заплюйте мен. Пихме кафенце, разговаряхме приятелски по различните теми, ядоса се министър-председателят.

По-приятелски КСНС не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов, нито с тези президенти, с които съм работил. Като отидох на КСНС, вече има и практика в това да се разсекрети стенограмата при президента, всички го бяха уведомили (б.р. Румен Радев), че имат официални посещения за Интерпол, в Полша и Париж. Убеден съм, че президентът няма да си изкриви душата“, коментира Борисов.

Не съм нито колегата Валери Симеонов, нито Антон Тодоров да оценявам медиите, но новината за бойкот на КСНС е 100% фалшива.  Аз предлагах дали да викнем друг вицепремиер, дали други хора от партията, за да излезем с решение. В общи линии споровете са два. Съгласието е, че трябва да има такъв орган. Несъгласията между двата закона, които се бият, те ще се решат в парламента. Няма да се решат в президентството. Кой кого да назначава за шеф. Сигурното е, че МС няма да го назначава. Битката сега е между парламент и президент. Не е моя, отсече премиерът.

Президентът Радев дословно каза, цитирам: „Не е хубаво да завършвам и да излизаме долу без председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, без Мустафа Карадайъ на ДПС и без Веселин Марешки на "Воля". Отидохме, извади си календара, ден по ден гледахме, заяви Борисо.

Имаше Академия, след това пътуване, след това друго нещо, не съм длъжен да му разказвам програмата, но се спряхме на вторник. Това беше първият удобен за него ден – вторник 13.00 часа. Аз се разпоредих на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за няколко дни. Прекрасна обстановка. Предлагам му да слезем заедно, ще видите. При положение, че нямаме решение, той слезе и каза просто, че продължава Съвета във вторник от 13.00 часа, уточни той.

Не мога да се меся в чужда къща. Както решат, така да направят, отсече той по повод вероятността заседанието в сряда да бъде излъчено пряко. 

Той добави още, че ще проведе среща с „Росатом“. „Чакам да дойдат „Росатом“, защото 3 млрд. лв. са изсипани на Дунава и трябва да мислим какво да правим. Ако на някой 3 млрд. лв. са му малко, на мен не са. Искам да направим всичко възможно да ги оползотворим в полза на държавата“, каза още Бойко Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе