Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС търси обществени критерии срещу корупцията

ДПС търси обществени критерии срещу корупцията

„Докато в обществото няма ценностна критериална база по отношение на корупцията, няма как да има ефикасност по отношение на борбата с нея. Това не е възможно да се случи, дори и да се смени моделът на избиране на председателя на КПКОНПИ. Тя ще бъде най-ефективна, когато в обществото има нетърпимост към корупционни практики”. Това коментира депутатът от ДПС Ерджан Ебатин пред Нова телевизия.

„Когато в нашето общество има пълна нетърпимост към тези неща, нито политическата система, нито органите, които се борят с корупцията, ще могат да заобикалят законите”, категоричен бе той.

„Политическата система трябва да покаже воля за борба с корупцията. Мисля, че изборът на Сотир Цацаров е правилната стъпка в тази посока”, каза още Ебатин.

Относно финансирането на партиите и дебатът около размера на държавната субсидия за тях, той коментира: „Това е тема, към която обществото е чувствително и затова ние трябва да подхождаме много отговорно. Това означава, че политическите партии не трябва да имат скрит диалог помежду си. Такъв диалог излезе наяве, ние го открихме в общественото пространство”.

„Принципната позиция на ДПС е, че политическите партии имат нужда от финансиране, тъй като те няма по какъв друг начин да функционират. Има два начина за финансиране – или държавно, или отворено финансиране. Най-добре за обществото е да има държавно финансиране. Какъв ще бъде размерът на финансирането обаче не трябва да бъде предмет на скрити договорки между партиите”, посочи още Ебатин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе