Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Танева: Няма война между министерствата

Танева: Няма война между министерствата

Няма конфликти между земеделското и регионалното министерство. Имаме чудесна комуникация с екоминистерството. Това заяви земеделският министър Десислава Танева в „Тази сутрин“ по БТВ по повод думите на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че има противоречия между нейното ведомство и МРРБ за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, което може да доведе до изпадането на Бургас във водна криза.

„Много добра е комуникация ни с МОСВ и министър Емил Димитров. Не знаех, че е бил болен от COVID-19. Чуваме се редовно с министър Димитров и имаме много добра комуникация. Дебатирахме различните позиции между двете министерства по няколко теми. Имаме общи теми и наредби, които взаимно се гласуват“, заяви Танева, според която колегата ѝ е прекалено емоционален заради прекараното заболяване: „Очевидно беше много притеснен, очевидно мислеше, че има забавяне".

По нейните думи цялата документация, необходима за прехвърлянето на язовирите от подопечното ѝ министерство на регионалното, е "предадена официално по административен път, за да има доказателства, както е редът" и няма противопоставяне в това отношение, защото тя подкрепя предоставянето на тези водоеми за питейно-битови нужди на Бургас.

Според земеделския министър изказването на Димитров не е било нужно, но "колегата  ѝ така е преценил". 

"Вярвам, че няма да има водна криза в Бургас. Вярвам на министър Димитров, на кмета Димитър Николов", заяви Танева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе